Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barteková neobhájila titul, vo finále SP skončila šiesta

Tretia slovenská zástupkyňa na finálových pretekoch Svetového pohára 2013 v streľbe z brokových zbraní v Abú Zabí v SAE už na medailu nedosiahla.

27.10.2013 13:57
barteková, strelec, streľba Foto: ,
Moment sústredenia. Na každý výstrel sa musí dokonale pripraviť.
debata

Po bronze Zuzany Štefečekovej a zlate Erika Vargu v trape sa Danka Barteková ako obhajkyňa lanského prvenstva z Pragerska musela uspokojiť so 6. priečkou v skeete.

Zverenka trénera Juraja Sedláka mala nedeľňajšiu súťaž rozbehnutú na pódiové umiestnenie. V kvalifikácii dosiahla tretí najlepší výkon 71 terčov (24–24–23) a s prehľadom sa prebojovala do vyraďovacej časti. D. Barteková sa však v semifinálovej položke nevyhla trom zaváhaniam pri šiestom, jedenástom a štrnástom terči. Na konte mala 13 z celkovo 16 terčov, čo nestačilo v konkurencii elitnej šestice na prienik do bojov o medaily. Na rozstrel o duel o bronz jej chýbal bod, na udržanie šance na zlato potrebovala o dva viac. Členka SŠŠR MV SR nepridala do svojej zbierky piatu medailu z finále SP (1 – 2 – 1), pričom prerušila sériu pódiových umiestnení z predchádzajúcich troch rokov.

Pre Danku Bartekovú to v Abú Zabí bol v doterajšej kariére deviaty štart na finálovom podujatí Svetového pohára. Tretíkrát zavítala v rámci tohto podujatia do SAE – v roku 2005 skončila v Dubaji desiata, ale predvlani si v Al Aine vybojovala striebornú medailu. Okrem toho má v zbierke minuloročné prvenstvo z Pragerska, striebro z Granady 2006 a bronz z Izmiru 2010. V Pragersku 2004 bola štvrtá, keď o bronz prišla až v k. o. rozstrele, pred štyrmi rokmi v Pekingu šiesta a v roku 2008 v Minsku deviata.

Dvadsaťdeväťročná slovenská skeetarka má za sebou päť štartov na vrcholných podujatiach v tomto roku (2× SP, 1× ME, 1× MS, 1× finále SP), pričom trikrát – na európskom šampionáte v Suhle (3.), SP v Nikózii (4.) a finále SP v Abú Zabí (6.) – sa prebojovala medzi semifinálovú šesticu. Bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne nepostúpila v poolympijskej sezóne z kvalifikácie len na MS v Lime (7.) a na SP v Al Aine (26.)

Na čele súťaže mužov v skeete je po prvej časti kvalifikácie Kuvajťan Abdullah Alrashidi, ktorý zo 75 terčov trafil 74 takisto ako Saeed Almaktoum zo SAE. Pred pondelkovým vyvrcholením pretekov je tretí nórsky reprezentant Tom Beier Jensen (73).

Právo štartu vo finálových pretekoch 26. ročníka seriálu Svetového pohára majú okrem obhajcov lanských prvenstiev aj medailisti z MS 2013 a najúspešnejší jednotlivci z tohtoročných podujatí SP.

Výsledky – skeet – ženy (konečné poradie): 1. Christine Wenzelová (Nem.) 72 b. (v kvalifikácii) – semifinále 15+2, finále 15, 2. Oľga Panarinová (Rus.) 74 /vyr. svet. rekord/ – semifinále 15+2, finále 13, 3. Diana Bacosiová (Tal.) 69 /k.o. rozstrel 8/ – semifinále 14+4, o 3. miesto 15, 4. Sutiya Jiewchaloemmitová (Thaj.) 70 – semifinále 15+1, o 3. miesto 13,…6. Danka Barteková (SR) 71 – semifinále 13.

debata chyba