sk  |  en
Štvrtok | 25.04.2024, 04:08 | meniny: Marek; zajtra: Jaroslava
  • | Svetový deň boja proti malárii

    Svetový deň boja proti malárii - Svetový deň malárie alebo Africký deň malárie sa každoročne pripomína od roku 2001 a je podporovaný Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Malária patrí medzi najzávažnejšie infekčné ochorenia, ktorého prenášačom je komár a vyskytuje sa najmä v tropických a subtropických oblastiach. Ročne je infikovaných približne 500 miliónov ľudí, pričom cez milión ľudí tejto zákernej chorobe podľahne. Tento deň je príležitosťou, aby sa organizácie angažovali v boji proti tejto chorobe s cieľom zabezpečenia účinnej kontroly malárie po celom svete.

  • | Svetový deň tučniakov

    Svetový deň tučniakov je venovaný vodným, nelietavým vtákom, ktorí žijú prevažne na južnej pologuli najmä v Antarktíde. Tento deň sa zhoduje so začiatkom každoročnej severnej migrácie tučniakov a je príležitosťou dozvedieť sa niečo viac o týchto nelietavých vtákoch, ale výborných plavcoch.

Charitatívny koncert vo Vrakuni: NEBUĎTE NA VIANOCE SAMI

17.12.2015 | Pozývame vás na Vianočný charitatívny koncert vo Vrakuni, ktorý sa uskutoční 24.12. od 9 do 14h, a partnerom ktorého je aj náš internetový portál www.Osobnosti.sk.

Pozývame vás na Vianočný charitatívny koncert vo Vrakuni, ktorý sa uskutoční 24.12. od 9 do 14h, a partnerom ktorého je aj náš internetový portál www.Osobnosti.sk.

Facebooková stránka podujatia: https://www.facebook.com/events/338634642978360/

Príďte podporiť sociálne slabé rodiny, deti drogovo závislých rodičov, sociálne ohrozených ľudí v medzipriestore či ľudí bez domova. V rámci podujatia budú naše partnerské organizácie organizovať charitatívnu zbierku. Tu je zoznam toho, čo môžete priniesť:

DETSKÝ FOND SLOVENSKEJ REPUBLIKY realizuje programy MIXklub a MIXáčik v Pentagone a venuje sa deťom z rizikových skupín. Čo im môžete priniesť: spoločenské hry pre deti do 6 rokov (edukatívne, interaktívne, karty, pexeso...), farbičky, fixky, papiere (kancelárske, farebné, krepové, výkresové), dresy (naozajstné futbalové)

PRIMA - občianske združenie, ktoré sa venuje práci s ľuďmi užívajúcimi drogy. Čo im môžete priniesť: oblečenie, potraviny, jednorázový riad, hygienické potreby, kancelársky papier

DEPAUL SLOVENSKO - nezisková organizácia, ktorá prevádzkuje v Bratislave nízkoprahové zariadenia, v ktorých sa stará o ľudí bez domova. Čo im môžete priniesť: deky, posteľné plachty a uteráky, mužské spodné prádlo, ponožky

CREO HELP - občianske združenie, ktoré svojím programom Medzipriestor zareagovalo na čoraz viac alarmujúcu situáciu medzi ľuďmi, ktorí často nezmyselne padajú do závislostí na sociálnom systéme. Čo im môžete priniesť: suché základné potraviny, ryža, cestoviny, koreniny, soľ, olej

Účinkujú:
Vidiek, Anita Soul, Robo Opatovský, Tomáš Bezdeda, Peter Káčer, Adela Banášová, Peter Modrovský, Marián Greksa, Muzikál Frida, Muzikál Pokrvní bratia, Ján Babjak, Gizka Oňová a ďalší

Miesto:
Trávnatá plocha pri kruhovom objazde vo Vrakuni pri Malom Dunaji. Dátum: Štedrý deň 24.12. Čas: 9-14h

Partneri projektu:
Detský fond SR (programy Mixklub a Mixáčik), Depaul Slovensko (ubytovňa Mea Culpa), združenie PRIMA a združenie Creo Help (program Medzipriestor).

Finančne prispeli:
Odvoz a lividácia odpadu (OLO) a Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS).

Projekt podporujú aj:
internetový portál Osobnosti.sk a občianske združenie Bratislava INAK.

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost