slovnesko rusko hamsik gol radost 2

slovnesko rusko hamsik gol radost 2 Zdroj: SITA/AP

Video: Dokonalá paráda Mareka Hamšíka: Presne takto som to chcel

Ján Jasenka • 15. jún 2016 o 21:00
Po stredajšom zápase proti Rusku bol Marek Hamšík označený za najlepšieho hráča stretnutia a túto cenu dostal aj právom. Strelil prekrásny víťazný gól, ktorý sa bezpochyby zaradí medzi najkrajšie na šampionáte a čo je ešte podstatnejšie, urobil to tak ako aj plánoval.

Už pred futbalovým EURO 2016 bol elitný stredopoliar talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík označovaný za najväčšiu hviezdu nášho mužstva. Svoje obrovské kvality potvrdil už v úvodnom stretnutí B-skupiny proti Walesu a v plnej kráse sa predviedol v stredu proti Rusku.   Práve „Marechiaro“ sa postaral o oba góly Slovenska v ruskej sieti a práve on umlčal favorizovanejšiu „zbornú komandu“ . Úlohy si neplnil len v strede poľa, ale pracoval aj v ofenzíve a defenzíve, čo jasne podčiarkuje štatistika nabehaných kilometrov. Hamšík ich mal najviac, takmer jedenásť.   Svoju extratriedu a genialitu ukázal už v 33. minúte, keď dokonalým centrom poslal za obranu šprintujúceho Vladimíra Weissa (prvý gól) a najväčší bonbónik zápasu si nechal na 45. minútu, aby Rusom na ceste do šatne pribalil do batohu jeden z najkrajších gólov na ME.

VIDEO: Hamšíkova parádička. Po rohu mu Vladimír Weiss posunul loptu, Hamšík si na pravej strane zasekol súperových obrancov a z ťažšieho uhlu vypálil. Strelou opečiatkoval tyč a na opačnej strane rozvlnil sieť. Nádhera! Akinfejev  bol bez najmenšej šance!    „Vyriešil som to tak, ako som aj chcel, len zrejme nikto nečakal, že to padne do bránky až tak pekne. Ale presne takto som to chcel riešiť,“ opísal gólový moment 28-ročný dirigent slovenskej ofenzívy.    Krátko po ňom nikam nebežal, len rozpažil ruky a Slováci na tribúne sa mohli od radosti už iba zblázniť. „Emócie boli veľké, pretože aj fanúšikov sme mali na strane, kde to padlo. Postavil som sa pred nich a užíval si to s nimi,“ pokračoval ďalej Hamšík.

Napriek tomu, že stredajší gól do siete Ruska možno už teraz považovať za jeden z najkrajších na šampionáte vo Francúzsku, rodák z Banskej Bystrice si na prekvapenie myslí niečo iné a za najkrajší v kariére ho nepovažuje „Asi najkrajší nie je, ale určite sa medzi ne radí. Povedal by som skôr, že patrí medzi tie najdôležitejšie.“   Slovenskí futbalisti si na konto pripísali veľmi dôležité víťazstvo, ktoré navyše prišlo po smolnej úvodnej prehre s Walesom (2:1). Podľa Mareka Hamšíka sa iba potvrdila veľká sila a kvalita, ktorú v sebe slovenský národný výber má:   „Zápas s Walesom sme prehrali nešťastne, ale odohrali ho kvalitne. Bolo to o jednom góle navyše a vedeli sme, že v sebe máme silu zdolať Rusov, čo sa aj potvrdilo.“   „Za toto premiérové víťazstvo Slovenska na šampionáte sme veľmi radi a a zároveň pyšní. Možno sme si otvorili brány do osemfinále, všetko je po víťazstve nad Ruskom otvorené, takže uvidíme,“ dodal na záver Marek Hamšík.

program, slovensko, euro
program, slovensko, euro