Dusan Galis foto ilustracka dres SR

Dusan Galis foto ilustracka dres SR

Dušan Galis sa vrátil do ŠK Slovan Bratislava!

02. aug 2013 o 10:19
Dušan Galis sa vracia do realizačného tímu futbalového Slovana Bratislava a nechýbal už ani na piatkovom tréningu klubu.

Aktualizované 10:35 o hlas Dušana Galisa

Bude pôsobiť ako poradca realizačného tímu s rozšírenými kompetenciami. V pozícii dočasného hlavného trénera zostáva naďalej Jozef Valovič, ktorého asistentom je Jozef Kontír.

"Dušana Galisa sme uviedli do realizačného tímu ako poradcu. Nie je priamo trénerom, ale zástupcom klubu s určitými kompetenciami. Bude zodpovedať za výsledky a tréningový proces mužstva. Hlavným trénerom je stále Jozef Valovič, Dušan Galis je jeho poradca. Je to dočasný stav, kým Slovan vyrieši otázku hlavného trénera," povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

V súčasnosti poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Dušan Galis priviedol "belasých" koncom minulého storočia k štyrom ligovým primátom. Navyše, Galisovým asistentom bol počas jeho pôsobenia v Slovane Jozef Valovič. Vedenie úradujúceho šampióna SR pristúpilo k dočasnému zloženiu realizačného tímu po odvolaní Samuela Slováka po minulotýždňovom zápase 3. kola Corgoň ligy v Trenčíne.

"Oslovilo ma vedenie Slovana s ponukou na pozíciu poradcu s určitými kompetenciami. Nemohol som povedať nie, pretože Slovan pre mňa znamená veľa," uviedol po piatkovom prvom tréningu na Pasienkoch 63-ročný Dušan Galis.

Samuel Slovák doplatil na nepresvedčivý vstup do sezóny. Slovan pod jeho vedením nestačil v 2. predkole Ligy majstrov na bulharský Ludogorec Razgrad a v dvoch ligových dueloch získal len jediný bod za domácu remízu s Dunajskou Stredou. V súvislosti s jeho nástupcom sa v médiách skloňovali rôzne mená, hovorilo sa aj o Michalovi Hippovi, Jozefovi Chovancovi, Petrovi Radovi či Vítězslavovi Lavičkovi.