Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš strelil jediný gól pri debakli Kings

Štvrtýkrát za sebou sa hokejisti San Jose stali majstrami v Pacifickej divízii zámorskej NHL. Titul dosiahli vo veľkom štýle, keď v pondelok večer zdolali Los Angeles 6:1. Za hostí sa ako jediný presadil Michal Handzuš. V druhom pondelňajšom dueli premrhral Boston trojgólový náskok a na ľade newyorských Rangers prehral 3:5. V drese domácich si bod za asistenciu pripísal Marián Gáborík.

05.04.2011 07:32
Thornton Quick Foto: ,
Kapitán San Jose Joe Thornton a brankár Los Angeles Jonathan Quick.
debata

Prvou hviezdou duelu v San Jose sa stal Kyle Wellwood s gólom a dvoma asistenciami, druhou bol Joe Thornton, ktorý sa dostal na 999 bodov a veľký míľnik bude mať šancu dosiahnuť v stredu v zápase s Anaheimom. Los Angeles prehralo druhýkrát z posledných sedem stretnutí a stále nemá istú miestenku v play-off. V Západnej konferencii patrí Kings štvrté miesto, zdieľané s Phoenixom. Na play-off potrebuje ešte jedno víťazstvo, alebo jednu prehru Dallasu.

San Jose vs Los Angeles

San Jose pred štyrmi dňami vyprášilo Dallas (6:0) a podobne sa dopracovalo aj k titulu. Joe Quick musel opustiť bránku hostí predčasne, už v 26. minúte, keď dostal štvrtý gól zo 16 striel. Jeho náhradník Jonathan Bernier dostal ešte v druhej tretine ďalšie dva kúsky. Sharks už dávno zabudli na januárovú krízu, keď prehrali šesť zápasov v rade – odvtedy zvíťazili v 26 z 34 stretnutí a z posledného miesta v divízii sa vyšplhali na majstrov.

V Madison Square Garden išlo v pondelok o veľa a domáci Rangers sa zodpovedajúc tomu správali na ľade až v posledných štyroch minútach duelu s Bostonom. Dubinsky, Sauer a Stepan strelili v tomto čase tri góly a čo najprv vyzeralo na smutnú prehru, zmenilo sa na triumfálne víťazstvo 5:3.

New York vs Boston

„Keď počujete toľko ľudí šalieť, máte pocity, ktoré sa nedajú opísať. Veľa mesiacov sme tvrdo bojovali a potrebovali sme tieto dva body. O to viac je to emocionálne,“ povedal Dubinsky, autor vyrovnávajúce­ho gólu.

Po prehre 2:6 v derby s Islanders dosiahli domáci dva úspechy v rade – v nedeľu zdolali Philadelphiu 3:2 po nájazdoch. Teraz sa nachádzajú v tabuľke Východnej konferencie na siedmom mieste s náskokom jedného bodu pred Buffalom. Istotu play-off bez spoliehania sa na druhých budú mať len vtedy, ak vyhrajú posledné dva zápasy základnej časti

Sumáre zápasov NHL:

NEW YORK RANGERS – BOSTON 5:3 (0:2, 2:1, 3:0)

Góly: 32. Prospal (Wolski, M. Staal), 39. Prospal (Wolski, Stepan), 57. Dubinsky (Callahan, Anisimov), 58. Sauer (GÁBORÍK, Boyle), 60. Stepan (Fedotenko, Sauer) – 16. Paille (Boychuk, Ryder), 17. Horton (Krejčí, Lucic), 31. Kelly (Kaberle, Seidenberg).
Strely na bránku: 26:30. Brankári: Lundqvist – Thomas. Vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 200 divákov
Hviezdy zápasu: Prospal, Sauer, Dubinsky

SAN JOSE – LOS ANGELES 6:1 (2:0, 4:1, 0:0)

Góly: 2. Pavelski (Mitchell, Wellwood), 9. Vlasic (Wellwood, Pavelski), 23. Wellwood (Vlasic, Desjardins), 26. Boyle (J. Thornton, Murray), 30. Thornton (Marleau), 40. Setoguchi (Marleau, Boyle) – 22. HANDZUŠ (Greene, Martinez).
Strely na bránku: 35:32. Brankári: Niemi – Quick (26. Bernier). Vylúčení: 3:4, z toho Boyle, Murray – Richardson, Clifford na päť minút, Boyle navyše DKZ, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 562 divákov
Hviezdy zápasu: Wellwood, Thornton, Vlasic

debata chyba