Hrbatý spomína na veľký triumf: Pred desiatimi rokmi zdolal svetovú jednotku

Dominik HrbatýDominik Hrbatý Zdroj: SITA

BRATISLAVA - V nedeľu 3. augusta uplynie presne desať rokov od triumfu Dominika Hrbatého nad Rogerom Federerom v 1. kole dvojhry na tenisovom turnaji ATP Masters Series na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati. Slovák si s vtedajšou svetovou jednotkou poradil za 109 minút 1:6, 7:6 (7), 6:4 a prestrihol v tom čase len ťažko zdolateľnému Švajčiarovi famóznu šnúru 23 víťazných stretnutí po sebe.

"Premýšľam nad tým, čo sa práve stalo. Ak nehráte práve najlepšie, paradoxne môžete vyhrať nad hráčmi, o ktorých by ste si vôbec nemysleli, že ich môžete zdolať. Zrejme som bol viac oddýchnutý. Na druhej strane s Rogerom sa veľmi dobre poznáme. Často spolu trénujeme a viem, že nemá rád moju hru. Vedel som, že aj napriek nevydarenému úvodu mám stále šancu," komentoval nečakaný úspech vtedy 21. hráč rebríčka ATP Entry Hrbatý.

Po hladko prehratom prvom sete, v ktorom Hrbatý márne hľadal svoju hernú tvár, zlepšil slovenský tenista podanie, ale aj dĺžku úderov. Federer si až do stavu 4:5 bez problémov držal svoj servis, potom ale pustil súpera k dvom setbalom. Oba odvrátil, druhý však sporným esom, keďže opakovaný záznam ukázal, že loptička z jeho rakety dopadla za stanovenú podávaciu čiaru. V následnom tajbrejku bol slovenský tenista o niečo aktívnejší. Postupne sa prepracoval k ďalším trom setbalom a piaty v poradí za stavu 8:7 využil na zisk druhého setu. V rozhodujúcom dejstve si obaja hráči držali podanie. Za stavu 4:4 však vtedy 22-ročný Švajčiar pri svojom servise vôbec po prvý raz v stretnutí zaváhal a Hrbatý išiel podávať na víťazstvo. Túto výhodu aj využil. "Bolo toho na mňa zrejme priveľa. Možno som mal hrať o jeden turnaj menej. Ale mohol som vyhrať aj tento zápas. Jeden a pol setu som hral dobre, ale nevyužil som niekoľko šancí. Nie som však sklamaný. Nechcem, aby ma niekto teraz ľutoval. Jednoducho sa skončila jedna pekná séria," uviedol presne pred desaťročím zdolaný Federer. 

Viac o téme: Dominik Hrbatý Roger Federer tenis august 2014
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy