sk  |  en
Piatok | 19.04.2024, 06:00 | meniny: Jela; zajtra: Marcel

Jaro Filip v Prahe

26.06.2006 | Slovenský inštitút v Prahe v spolupráci so SNM - Hudobným múzeom Bratislava pripravili výstavu Jaro Filip v Prahe. Jej vernisáž sa uskutoční 27. júna 2006 o 18.00 h v Modrej sále Slovenského Inštitútu. Život a dielo významného slovenského skladatel'a, multiinštrumentalistu, divadelníka a humoristu priblíži kurátorka výstavy Mgr. Lucia Fojtíková.

Prostredníctvom textových a fotografických panelov sa návštevníci môžu oboznámiť s prostredím rodiny, v ktorej vyrastal. Detstvo, dospelosť, roky štúdia na konzervatóriu a VŠMU, odbor dramaturgia a scenáristika, tvoria časť výstavy približujúcej Filipa ako človeka a umelca.

Výstava zachytáva aj jeho divadelnú a filmovú či technickú činnosť, tiež prácu v rozhlase a televízii. Nechýba tu ani fotodokumentácia z jeho spolupráce s legendárnou dvojicou Lasica-Satinský a pôsobenia v umeleckej sfére a vo verejnom živote.

Návštevníci Slovenského inštitútu si môžu pozrieť výstavu zachytávajúcu osobný a profesijný život nezabudnuteľného Jara Filipa do 31. augusta 2006.

-vt-

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost