Kickbox-MS: Slováci si vezú päť medailí, historické zlato Petríkovej

Kickbox-MS: Slováci si vezú päť medailí, historické zlato Petríkovej

01. nov 2015 o 15:15
Slovenská reprezentantka v kickboxe Veronika Petríková získala na svetovom šampionáte WAKO v Belehrade titul v disciplíne K1 žien v kategórii do 56 kg. Vybojovala tak pre svoju krajinu historicky prvú zlatú medailu zo seniorských MS.

Členka ŠKP PŠ Košice na ceste do finále postupne zdolala Fínku Eriku Rinneovú, Bielorusku Alesiu Klimavecovú, Švédsku Camilu Rivarolovú a v boji o titul si poradila aj s Rakúšankou Christin Fiedlerovou.

Ďalší cenný kov - strieborný získala pre Slovensko 21-ročná Veronika Cmárová v K1 žien do 65 kg. Medailovú zbierku skompletizovali tri bronzy: Lucia Cmárová skončila tretia v K1 žien do 60 kg, Jaroslav Paľa vybojoval bronz v kicklight (tatami) mužov nad 94 kg a Katarína Dovalová v kicklight žien nad 70 kg.

Slováci obsadili v konečnom hodnotení krajín s medailovou bilanciou 1-1-3 delené 14. mieste spoločne s Českom, v najatraktívnejšej ringovej disciplíne K1 skončili dokonca na výbornej šiestej priečke. Pred SR boli iba ringové veľmoci domáce Srbsko, Rusko, Bielorusko, Poľsko a Maroko, za Slovenskom zostali Azerbajdžan, Kazachstan, Taliansko či Ukrajina.

"Reprezentácia Slovenského zväzu kickboxu reprezentuje vynikajúco a veľmi dôstojným spôsobom Slovenskú republiku v elitnom klube kickboxu WAKO aj napriek skromným podmienkam a finančnému rozpočtu niekoľkonásobne nižšiemu ako v iných krajinách, nevraviac o kickbox veľmociach ako sú Rusko či Turecko rátajúcich svoje rozpočty v miliónoch eur. Som hrdý na našu reprezentáciu v kickboxe a ďakujem všetkým členom reprezentácie SR na MS v Belehrade za vzornú reprezentáciu a gratulujem k fantastickým výsledkom," uviedol v správe zaslanej TASR šéf Slovenského zväzu kickboxu Peter Onuščák .

Na MS súťažilo celkovo 669 pretekárov (176 žien a 493 mužov) z 55 krajín a piatich kontinentov sveta. Celkovo bol šampionát hodnotený zo strany funkcionárov národných federácií, trénerov, ako i vedenia WAKO IF v superlatívoch.