Marián Geišberg: Revival je aj film o starnutí, probléme zostarnúť

Po svetovej premiére na MFF Karlove Vary prišla tento týždeň do slovenských kín nová česká hudobná komédia Revival. Podľa Mariána Geišberga, ktorý v nej stvárnil jednu z hlavných postáv, však žánrové zaradenie filmu nie je tak zrejmé.

22.07.2013 00:00
Marián Geišberg Foto:
Herec Marián Geišberg.
debata

„Nie je to komédia v pravom slova zmysle. Podľa mňa je to trošku aj film o starnutí, o probléme zostarnúť, ako sa s mladými predstavami v mladosti nedá žiť ďalej, aké je to skoro nemožné,“ povedal v rozhovore pre TASR.

Režisérka Revivalu Alice Nellis si slovenského herca a hudobníka vybrala ako frontmana filmovej kapely Smoke. Tvorí ju štvorica starnúcich rockerov, ktorí sa po 40 rokoch snažia o veľkolepý návrat svojej kedysi slávnej skupiny. Popri Geišbergovi si úlohy rockerov i hudobné nástroje užili Bolek Polívka, Karel Heřmánek a Miroslav Krobot.

„Je to taký comeback v podstate ani nie tak hudobný ako životný. To je pokus ešte raz sa spriečiť v živote, ešte raz ponaprávať veci alebo dať ich na miesto. Podľa mňa ten pokus je, čo sa týka tých štyroch, dosť zúfalý,“ konštatoval so smiechom filmový rocker Otakar, ktorého režisérka Alice Nellis označila za česko-slovenského Micka Jaggera.

Marián Geišberg sa s touto „nálepkou“ nestotožňuje, neodváži sa porovnávať s lídrom legendárnych The Rolling Stones. „Herec hrá rôzne úlohy, niekedy aj protichodné voči povahe. Ja mám s rockerstvom zážitky iba z mladosti, potom som rockerov opustil, lebo sa mi to nezdal dobrý spôsob života (smiech), takže to je iba spomienka na mladosť,“ doplnil herec.

K hodnoteniu filmovej novinky pridal Marián Geišberg aj latinský citát. Venoval ho zvlášť divákom, ktorí Revival budú brať čisto ako filmovú komédiu: „Že sa ľudia na tom smejú? – Quid rides? De te fabula narratur, čo znamená Prečo sa smeješ? Reč je o tebe. Všetci budú raz starnúť a pozrú sa okolo seba a tiež zistia, že majú možnože rozpadnuté rodiny, že vzťahy z minulosti sa im vrátia, budú sa musieť nad nimi zamyslieť. Každý bude túto dilemu v živote raz riešiť.“

Revival ovenčený Cenou divákov za najobľúbenejší film medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch oficiálne vstúpil do slovenských kín vo štvrtok 18. júla. Divákom sa v ňom ďalej predstavia Vojto Dyk, mladá herecká nádej Genoveva Boková, Zuzana Bydžovská, Slovenka Jana Hubinská a prvú väčšiu filmovú úlohu v snímke dostal aj český herec, moderátor, zabávač a spevák Richard Genzer. Distribútorom filmu je spoločnosť Garfield Film.

debata chyba

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....