Markovič priniesol do Véčka mestský kabaret

Nedávno obnovené bratislavské Véčko má svoj kabaret. Pripravil ho Milan Markovič, ktorý vo štvrtok 30. mája spolu so svojimi hosťami slávnostnou premiérou odštartoval novú tradíciu zábavných večerov MM Kabaret: Večer Milana Markoviča trochu inak na pôde známeho klubu v centre mesta. Veľa hudby, primeraná dávka satiry a priateľská atmosféra, ktorá stiera hranicu medzi javiskom a hľadiskom sa iste postará o zaplnenú sálu aj nabudúce. Napríklad už 5. júna.

03.06.2013 07:00
Milan Markovič Foto:
Milanovi Markovičovi (vpravo) s programom premiérového Kabaretu MM v bratislavskom Véčku pomáhal aj herec Jaroslav Ďuríček (vľavo) či hudobná dvojka Páni bratia v zostave Róbert Puškár a Peter Ninaj (vzadu zľava).
debata (13)

Milana Markoviča si väčšina z nás pamätá ako trefného, pohotového a zároveň nezvyčajne ľudského komentátora spoločensko- politického diania v prvej dekáde samostatnosti Slovenskej republiky. Keď bola šou Večer Milana Markoviča pre mnohých televíznou udalosťou týždňa, však už prešlo veľa času a všeobecná predstava o zábave sa posunula kamsi celkom inam. Hostiteľ večera túto skutočnosť vo štvrtok neopomenul a zareflektoval ju aj niekoľkými dobre mierenými narážkami na diktát súčasnej televíznej kultúry. Netají sa, že by svojím kabaretom rád tým, ktorí odolávajú zvodom Bučkovcov, Sekerovcov či súťaží a la Milujem Slovensko ponúkol kultivovanú alternatívu. Hoci len v pomerne intímnom prostredí bratislavského Véčka, kam sa naraz nepomestí viac ako 120 hostí.

Politická satira bude mať svoje opodstatnenie zrejme pokým bude ľudstvo ľudstvom. A rovnako dlho si iste nájde aj svoj stabilný okruh priaznivcov. K určitej dobe však pasuje o trochu viac ako k inej. Alebo sa možno s dobou skrátka len mení forma, akou si ľudia od svojej frustrácie zvyknú uľaviť. Potrebujú teda dnes ešte odvážlivca, ktorý verejne povie to, čo si oni len potichu myslia o vláde či smerovaní tohto štátu? Nevystačia si so zdieľaním humorných koláží, karikatúr a fotografií prezidentových gramatických prečinov na sociálnych sieťach?

Markovič vo svojom novom kabarete politický humor výrazne zredukoval a skutočný prím hral (okrem osobného šarmu hlavného aktéra) humor hudobný, na ktorom sa výdatne podieľala dvojka Páni bratia v zostave Róbert Puškár a Peter Ninaj (vzadu zľava). S programom Markovičovi pomáhali aj herec Jaroslav Ďuríček, kúzelník Alexander Gerič či pôvabná speváčka Kristína Mackovčáková. Bezmála trojhodinová šou sa začala trochu rozpačito a pútavosť jednotlivých výstupov počas večera zľahka kolísala. Na záver už viditeľne zohratejšiu a uvoľnenejšiu partiu však už diváci oprávnene odmenili mohutným potleskom aj požiadavkou na prídavok.

13 debata chyba