Miro Žbirka vydáva dvojDVD Happy Birthday

Hudobník tiež nedávno nahral v londýnskom štúdiu Abbey Road novú vianočnú pieseň, ktorú naživo predstaví 21. decembra v košickej Steel Aréne.

05.11.2013 05:00
Miroslav Zbirka žbirka Foto: ,
Miro Žbirka
debata

Slovenský spevák Miro Žbirka vydáva dvojDVD s názvom Happy Birthday. Na prvom nosiči sa nachádza záznam z koncertu, ktorý sa uskutočnil 8. novembra 2012 v pražskej O2 aréne. Na videu nechýbajú hostia, s ktorými si v úvode koncertu Žbirka zahral. Predelom vystúpenia bol krst CD setu Complete Box (2012). V symfonickej časti si hudobník zaspieval aj s kapelou v sprievode Moravskej filharmónie Olomouc s dirigentom Adriánom Kokošom. Počas koncertu zazneli aj hity ako Možno sa ti zdá, 22 dní, Biely kvet, Jesenná láska, Zažni, Atlantída či Mám rád, ale aj covery piesní The Beatles ako All You Need Is Love a Hey Jude. Na druhom, bonusovom DVD sa nachádza 25 televíznych vystúpení Mira Žbirku od 70. rokov minulého storočia až po súčasnosť.

Hudobník tiež nedávno nahral v londýnskom štúdiu Abbey Road novú vianočnú pieseň. Na skladbe sa podieľal aj producent Rob Cass. Novinka by sa mala do rádií dostať začiatkom decembra, pričom naživo by ju mal Žbirka po prvý raz predstaviť počas koncertu v košickej Steel Aréne. Podujatie sa bude konať 21. decembra a speváka tu podporí aj 42-členný symfonický orchester na čele so spomínaným dirigentom Kokošom.

Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas svojej kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, zahral si v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981) a vydal množstvo štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine. Jeho zatiaľ posledným radovým albumom je nahrávka Empatia z roku 2009.

debata chyba
Viac na túto tému: #Happy Birthday #Abbey Road #Miroslav Žbirka