Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ukončení olympiády ponesie vlajku Slovenska Kuzminová

Slovenskú zástavu na slávnostnom ukončení zimných olympijských hier v Soči ponesie v nedeľu 23. februára biatlonistka Anastasia Kuzminová.

21.02.2014 15:04
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Obrovská radosť Anastasie Kuzminovej na pódiu.
debata (6)

Vedenie slovenskej výpravy vybralo za vlajkonosičku ženu, ktorá vybojovala v rýchlostných pretekoch na 7,5 km zlatú medailu. Kuzminová napodobní biatlonového kolegu Pavla Hurajta, ktorý niesol slovenskú vlajku na ukončení ZOH 2010 vo Vancouveri.

V súčasnosti už má 29-ročná rodáčka z ruského Ťumeňa tri olympijské medaily, pred štyrmi rokmi získala zlato v rýchlostných pretekoch a striebro v stíhacích.

"Naša voľba bola jednoznačná a jednoduchá. Už sme Nasťu ako vlajkonosičku nahlásili aj na príslušné miesta,“ povedala pre agentúru SITA vedúca slovenskej výpravy Jana Gantnerová. Pri slávnostnom otvorení niesol vlajku SR hokejista Zdeno Chára.

Kuzminová 7. februára na otváracom ceremoniáli chýbala, pretože už počas prvého víkendu mala na programe úvodné preteky. V nich získala zlato. Záverečný ceremoniál sa uskutoční v nedeľu 23. februára symbolicky od 20.14 h miestneho času (17.14 SEČ).

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Soči 2014