Škandál v dueli legiend nášho a ruského hokeja: Golonka a ďalší zúria!

Hokejová legenda Jozef Golonka má 75 rokovHokejová legenda Jozef Golonka má 75 rokov Zdroj: Ján Zemiar

BRATISLAVA - Bratislava privíta v sobotu už šiestu edíciu Zápasu hviezd KHL. Na exhibičný duel medzi výbermi Východnej a Západnej konferencie má naladiť piatkový zápas legiend ruského a česko-slovenského hokeja o 18.00 h.

V súvislosti s exhibíciou sa však ozvali bývalí slovenskí hokejisti, že ich s ponukou zahrať si v zápase nikto neoslovil. Zápas má pripomenúť slávne duely odvekých rivalov v boji o svetový hokejový trón v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia.

Mnohí sú práve z tejto generácie hráčov. "Nik nás ani len nekontaktoval. O ničom nevie ani prezident hokejového zväzu Igor Nemeček. Zápas organizujú Rusi a nie je pod hlavičkou nášho hokejového zväzu," posťažoval sa bývalý skvelý hokejista Jozef Golonka, ktorého mrzelo aj to, že ho nielen nepozvali hrať, ale nik ho nekontaktoval ani ohľadom vstupu do hľadiska.

"Strelil som 82 gólov na majstrovstvách sveta, čo neviem, či niekto prekoná. Mnohí z týchto hráčov len nedávno ukončili kariéru. Skutočné legendy sú Golonka, Starší, Černický, Fako, Lukáč, Walter a Liba," povedal rázne Golonka.

V ruskom výbere sa pod trénerskou taktovkou tria Boris Michajlov, Alexandr Jakušev a Sergej Makarov predstavia napríklad Alexej Kasatonov, Vladimir Lutčenko, Sergej Gimajev, Alexej Gusarov, Helmuts Balderis, Valerij Kamenskij, Viktor Šalimov, Sergej Fiodorov, Alexej Jašin, Alexej Žamnov či Maxim Sušinskij.

Česko-slovenský tím povedú Dárius Rusnák a František Černík a zahrajú si v ňom Petr Bříza, Pavol Rybár, Ľubomír Sekeráš, Jerguš Bača, Leo Gudas, František Kučera, Pavel Richter, Ladislav Svozil, Otakar Janecký, Oldřich Válek, Vladimír Kameš, Igor Liba, Richard Zedník a bývalí Slovanisti Zdeno Cíger, Marek Uram, Richard Kapuš, Karol Rusznyák, Jozef Pethö a Ivan Dornič.

Viac o téme: Hokej Golonka Zápas Legiend
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Ján Zemiar
  • Zdroj: športky, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy