Spisovateľ Daniel Hevier bude čestným občanom mesta Prievidza

NETKY.SK • 12 November 2015, 08:57 • 2 min
Spisovateľ Daniel Hevier bude čestným občanom mesta Prievidza

PRIEVIDZA - Spisovateľ Daniel Hevier sa stane čestným občanom mesta Prievidza. Na návrh primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej o tom pri príležitosti 60-ročného životného jubilea rozhodli poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva na utorkovom (10. 11.) zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Daniel Hevier sa hrdo hlási k mestu Prievidza, kde prežil svoje detstvo a mladosť. Tvrdí, že bez čitateľa by spisovateľ bol mŕtvy, lebo by ho nemal kto čítať. Musel by písať len sám pre seba, a to by bolo smutné. Takže všetko, čo robí, robí pre čitateľov.

 

"Daniel Hevier nie je len spisovateľ, ale je aj fotograf, všestranný umelec, pedagóg, čiže tých činností má veľmi veľa. Život Daniela Heviera je spätý s Prievidzou a k Prievidzi sa stále aj hlási. Musím povedať, že v tomto období pociťujeme nedostatok lokálpatriotizmu a pre nás je cťou, že svoj život stále spája s naším mestom. Chceme mu takýmto spôsobom vyjadriť poďakovanie a obdiv za jeho tvorbu," zdôraznila Macháčková.

 

V roku 2013 udelili Danielovi Hevierovi pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky a 630. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Prievidza aj mestské ocenenie Cena mesta Prievidza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona