Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová dostala zelenú. Začala s kondičným tréningom

Slovenská jednotka v alpskom lyžovaní žien Veronika Velez-Zuzulová začala v pondelok s kondičným tréningom a o dva týždne by sa prvýkrát mohla po októbrovom zranení ľavého kolena postaviť na lyže.

11.11.2013 13:52
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

„Zelenú“ dali 29-ročnej Bratislavčanke lekári po minulotýždňovej výstupnej kontrole a testoch. „Veronika skákala do strán, robila balančné cvičenia a šprint po schodoch. Jej noha je pevná a začína s normálnym kondičným tréningom. Popoludní bude chodiť k fyzioterape­utovi,“ informoval šéf tímu Veroniky Velez-Zuzulovej a jej otec Timotej Zuzula. Slovenka už skôr trénovala pod dohľadom fyzioterpeutov.

Pre spomenutý tréning na svahu si slovenská lyžiarka vyberie pravdepodobne jednu z troch lokalít. „Chceli by sme chceli ísť na umelý sneh. Základ je, aby to nebolo ďaleko od Annecy, kde má Veronika kondičného trénera,“ pokračoval Zuzula a dodal: „Ak všetko pôjde podľa plánu, tak počítame s tým, že Veronika bude štartovať v Courcheveli.“ Ženský slalom vo francúzskom stredisku je naplánovaný na utorok 17. decembra.

Bratislavská rodáčka žijúca vo Francúzsku Velez-Zuzulová je dlhodobá slovenská zjazdárska jednotka. V minulej sezóne vyhrala dvoje preteky Svetového pohára (Semmering, Mníchov) a v celkovom hodnotení slalomu skončila tretia. Z majstrovstiev sveta v Schladmingu pridala v najtočivejšej disciplíne siedme miesto. V príprave na nový ročník absolvovala spoločne s talentovanou Petrou Vlhovou kondičnú prípravu vo Francúzsku, tiež päťtýždňové sústredenie v Argentíne a Čile a napokon tréning na rakúskom ľadovci, kde sa začiatkom októbra nešťastne zranila.

debata chyba
Viac na túto tému: #velez-zuzulová #zranenie #kondičný tréning #začiatok