Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský hľadal v New Yorku auto. Nohy poslúchali, vravel po premiére

Na ľad hokejovej arény Nassau Coliseum vykorčuľoval s jedenástkou na drese, lebo jeho obľúbenú sedemnástku nosí v New Yorku Islanders útočník Matt Martin.

10.02.2013 18:40
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata (1)

Ľubomír Višňovský po úspešnom účinkovaní v Slovane Bratislava napokon dorazil do zasneženého New Yorku a načal svoju dvanástu sezónu v NHL v drese štvrtého klubu. Višňovský patril v zápase proti Buffalu Sabres k najaktívnejším hráčom, no nezabránil prehre 2:3.

Ako chutil návrat do NHL?
Bolo to trošku iné. Na menšom klzisku nemáte veľa času, puk treba rýchlejšie odovzdávať. Ku koncu som sa občas s pukom aj zamotal, ale inak sa mi nehralo zle. Cítil som sa dobre, nohy ma poslúchali a keď sa k nim ešte pridajú aj ruky, bude to fajn.

Čo hovoríte na mužstvo, do ktorého ste prišli?
Tím hral veľmi dobre, dreli sme. Škoda, že sme nedali viac gólov, mali sme šance, nastrelili sme tri žrdky, nepremenili v závere nájazd. Myslím, že sme boli lepší než súper. Musíme si prikloniť na našu stranu aj šťastie a začneme vyhrávať.

Prvé dve tretiny ste odohrali vo veľkom štýle, v tretej už bol na vás cítiť trojtýždňový zápasový výpadok…
Myslím, že by obrancovia mohli striedať častejšie a na kratší čas. Mňa tam nechávali minútu, aj minútu a pol a ku koncu mi už chýbali sily, keďže som tri týždne neodohral žiadny zápas. Musím sa s trénerom o tom porozprávať a dohodnúť sa.

Ako ste sa vyrovnali s únavou po prílete?
Nebol čas nad tým rozmýšľať, lepšie hrať zápas ako absolvovať päť tréningov. Tréner sa ma spýtal, či chcem hrať – odvetil som, že samozrejme.

Ako vás privítali spoluhráči v kabíne?
Všetci boli ku mne veľmi milí. Snažili sa mi pomôcť, pýtali sa, či niečo nepotrebujem. Nemôžem povedať ani jedno krivé slovo. Veľmi pekne im za to ďakujem.

Povedali vám, čo od vás v tíme očakávajú?
Rozprával som sa s generálnym manažérom i trénerom. Chcú, aby som hral ofenzívne, čo mi vyhovuje. Budem sa snažiť, aby som ich predstavy naplnil.

Mali by ste pomôcť najmä v presilovkách, ktoré zatiaľ nie sú silnou stránkou Islanders…
Každý si myslí, že keď prídem, dáme hneď päť gólov, ale hokej dnes nie je taký jednoduchý, každý si vás prečíta. Netreba vešať hlavy, ale na tréningoch tvrdo pracovať.

Myslíte si, že Islanders majú v skrátenej sezóne na postup do play off?
Verím tomu, inak by som sem neprišiel.

New York vás privítal poriadnou snehovou nádielkou…
Mám celkom zábavnú fotku. Keď som sa ráno ponáhľal na tréning, dlho som hľadal svoje auto. Nevedel som, ktoré je moje. A keď som ho konečne našiel, dvadsať minút som ho odhrabával od snehu.

Už ste zorientovali v meste?
Zatiaľ nie, chodím s navigáciou.

1 debata chyba