Vlado „Drakula“ Moravčík chce zvládnuť súboj roka v kickboxerskom ringu

ŠPORT
0 /

Najúspešnejší slovenský thaiboxer Vladimír Moravčík bude opäť bojovať o prestížny svetový titul. V priamom súboji budeme môcť nášho Banskobystričana vidieť doma na Slovensku, no nie v thajskom boxe ale v kickboxe.

Trojnásobný svetový šampión prijal ponuku z jednej najsilnejších asociácii v tomto športe, ktorá pozvala 29. a 30. novembra do Bratislavy iba tých najlepších borcov.

Majstrovstvá sveta v kicboxe W5 s názvom Crossroad of Times sa uskutočnia na Slovensku druhýkrát. Predstavia sa tu borci z takmer dvadsiatich krajín. Samozrejme najväčším lákadlom bude práve náš domáci šampión Vlado Drakula Moravčík. Ten už raz prestížny titul v tejto jednej z najsilnejších asociácii získal, no vlani ho stratil. Teraz zabojuje oň znovu. Súperom mu bude v kategórii do 77 kg známy holandský bojovník Darryl „Master KO“ Sichtman. My sme pred blížiacim sa vrcholom sezóny nášho borca Vlada Moravčíka vyspovedali:

Vlado, ako prebieha príprava pred duelom roka o titul majstra sveta?

Každý deň mám dvojfázové tréningy. Ráno je taký komplexnejší na ruky aj nohy, večerné sú už špecializované viac na ruky s trénerom boxu Milanom Králikom. Spolupracujem s ním iba krátku dobu, takže uvidím ako sa to odzrkadlí v zápase. Osobne mám z tejto spolupráce dobrý pocit.

Verejnosťou už prešli informácie o zmene aj tvojho osobného trénera, prečo k nej došlo?

Potreboval som zmenu. Mal som pocit, že menej napredujem, preto som sa odhodlal po trinástich rokoch vyskúšať nového trénera a ísť trochu viac vlastnou cestou. Ide o záležitosť, ktorá sa neprejaví v priebehu niekoľkých týždňov či mesiacov, ale až po dlhšom čase. Sám som zvedavý, či táto zmena trénera bude mať aj želaný osoh. Vyzerá to dobre a teším sa.

Tím okolo teba je však viacčlenný. Bez akých ľudí či sponzorov by si nedokázal bojovať o titul majstra sveta?

Hlavným trénerom môjho tímu je Jozef Poliak, kondičný tréner je Roman Švantner, trénerom boxu Milan Králik, športový lekár Miroslav Sylvestr a môj mentálny kouč je Peter Bielik. Nemôžem zabudnúť na môjho sparingpartnera Martina Lauka. Musím povedať, že sme skutočný tím v pravom slova zmysle, čo mi doteraz chýbalo. Pripravovať sa na profesionálnej úrovni je samozrejme finančne náročné a preto som vďačný za podporu môjmu generálnemu sponzorovi spoločnosti SLOV-MATIC a rovnako aj ďalším sponzorom SG Security, ALWE a Ascompu.

V tomto roku si absolvoval menej zápasov, vsadil si viac na tréningy pred vrcholom sezóny, ako hodnotíš túto fázu?

Moje telo potrebuje po zápasoch určitú pauzu, zhruba mesiac aby sa dalo dokopy. Nechcem riskovať a ohroziť svoj štart na šampionáte W5, čo je moja absolútna priorita. Mal som v tomto roku dva duely. Jeden mi nevyšiel, no druhý bol už lepší. Myslím si, že po zápasovej stránke je to celkom fajn. Verím, že mi súboj o titul majstra sveta v Bratislave vyjde.

Ako vnímaš svojho holandského súpera a ako vidíš svoje šance zdolať ho a získať tak svoj štvrtý svetový titul, druhý v kickboxe?

Áno, ak by sa to podarilo, bol by to môj druhý svetový titul v kickboxe, keďže mám ešte dva z thajského boxu. Súper je však veľmi kvalitný. Ide o mladého 23-ročného borca. V jeho veku som bol dravý, išiel som dopredu a bolo mi jedno kto proti mne stojí. Viem teda aké má asi zmýšľanie, ako si verí. Navyše má veľmi dobre rozbehnutú sezónu. Posledných päť zápasov vyhral K.O. systémom. Boxoval som už s ním minulý rok, viem teda, čo môžem od neho očakávať. Verím si a nerobím si z toho ťažkú hlavu. Pôjdem tvrdo za víťazstvom.

Autor: (bal), Foto: Ilustr.