Z SDKÚ odišli ďalší, Frešo verí v dobrý výsledok vo voľbách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pavol freso
Predseda SDKÚ Pavol Frešo Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. marca (WEBNOVINY) – Šiesti komunálni politici v Bratislave vystupujú zo strany SDKÚ-DS. Ide o poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva z Ružinova, miestneho zastupiteľstva v Ružinove a ružinovského kontrolóra.

„Nemáme záujem ďalej byť jej členmi, týmto sa vzdávame členstva ku dňu 31. marca 2015,“ napísali v liste s tým, že im bolo cťou reprezentovať politickú stranu SDKÚ-DS a hlavne pracovať v prospech bratislavského Ružinova. „Pre jeho rozvoj, v pokračovaní nami začatých dobrých projektov a v prospech jeho obyvateľov sa budeme angažovať aj naďalej,“ konštatovali. Pod vzdaním sa členstva sú podpísaní Mária Barancová, Eulália Ižová, Anna Reinerová, Tatiana Tomášková, Ján Buocik a Günter Furín.

SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji si zvolilo v pondelok nového krajského predsedu. Stal sa ním starosta mestskej časti Dúbravka Martin Zaťovič, ktorý vo voľbách získal 86 percent hlasov delegátov. Delegáti SDKÚ-DS si okrem predsedu volili členov predsedníctva.

„Do popredia sa dostávajú ľudia, ktorí majú dôveru voličov a členov zároveň. Funkcionársky model v SDKÚ-DS je minulosťou a to ma napĺňa nádejou, že SDKÚ-DS môže urobiť v budúcich parlamentných voľbách dobrý výsledok,“ uviedol po voľbe pre agentúru SITA predseda strany Pavol Frešo.

„Máme odhodlanie a chuť robiť zodpovednú politiku pod vlajkou SDKÚ-DS,“ povedal nový bratislavský krajský predseda strany Zaťovič. Na komunálnej úrovni sa podľa neho strana bude snažiť o spoluprácu so stredopravými stranami, a to tak, aby sa zbytočne nevytváralo viacero stredopravých blokov, ktoré oslabujú akcieschopnosť venovať sa a riešiť konkrétne problémy na úrovni miestnej samosprávy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana