Žbirka uvedie nový album v Bratislave špeciálnym koncertom

Album MIRO výjde vo vydavateľstve Universal Music 18. septembra 2015 a o necelý mesiac ho Miro Žbirka uvedie do života dvoma špeciálnymi koncertami s hviezdnymi hosťami.

09.09.2015 05:20
zbirka miro Foto:
Miro Žbirka pri nahrávaní nového albumu v londýnskych štúdiách Abbey Roads.
debata

Prvý z uvádzací koncertov sa bude konať 13.októbra v Prahe, no vstup naň bude len pre pozvaných a pre médiá. Slovenskí fanúšikovia získali privilégium, keď 15.októbra budú môcť byť súčasťou uvedenia nového albumu Miroslava Žbirku v bratislavskom Véčku. Do predaja sa dostane limitovaný počet 250 vstupeniek. Ich majiteľom zabezpečia možnosť vidieť krst nového albumu, vystúpenie hostí z Anglicka, špeciálneho koncertu Mira Žbirku a vystúpenie textára legendánych CREAM Peta Browna so synom basáka Cream Jacka Brucea – Malcolmom Bruceom.

Nový album MIRO sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Na albume spolupracovali legendy ako Manfred Mann, či Pete Brown, dvorný textár kapely Cream, beatník a básnik, autor dnes už kultových skladieb Sunshine Of Your Love, či White Room. Práve jeho silné zaujatie a nadšenie pre skladby Mira Žbirku rozhodli o tom, že sa polovica dvojalbumu nahrala po anglicky. Na slovenskú časť albumu napísal texty Miro Žbirka a dve z ôsmych skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj.

„Po 25 rokoch vychádza môj album aj na vinyle moje a som veľmi rád, že som nevyhodil gramofón. Pre fajnšmekrov je to úplne iný zvuk a samozrejme vynikne aj výtvarna stránka obalu, ktorý je vyskladaný z desiatok fotiek nafotených v Abbey Road“, povedal s úsmevom Miro Žbirka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Abbey Road #Miroslav Žbirka #MIRO