o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Anton Bezák
Margita Klobušická
Ivan Ďuriš
Ján Cuper
Andrea Turčanová
Ľudovít Fuchs
Michal Albert


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Zuzana Kocúriková / divadlo, film, TV

Zuzana Kocúriková

Zuzana Kocúriková
herečka

* 19.12.1948 Bratislava
vzdelanie

1971 VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

životopis

V detstve sa venovala výtvarnému umeniu a chcela sa stať kostýmovou návrhárkou.
Ešte ako maturantka však debutovala vo filme režiséra Jozefa Zachara Zmluva s diablom a vo filme a divadle sa objavila aj ako poslucháčka herectva na VŠMU v Bratislave. Zahrala si v slovensko-francúzskej koprodukcii Muž, ktorý luže a jej najväčšou filmovou úlohou bola hlavná postava Ester v českom filme režiséra Jana Schmidta Kolonie Lanfieri.

Často bola obsadzovaná v kostýmových a rozprávkových filmoch do úloh exotických a záhadných krások. Od absolvovania VŠMU (1971) je členkou Činohry SND v Bratislave.

Stvárnila desiatky divadelných a televíznych postáv, svoj hlas prepožičala množstvu herečiek.

Jej manželom je režisér Peter Mikulík.

tvorba

Filmografia

1967 Zmluva s diablom (Oľga Dvorská)
1968 Dialóg 20-40-60 (žena)
Muž, ktorý luže (Laura)
1969 Kolonie Lanfieri (Ester)
1970 A. C. Dupin zasahuje – Ukradnutý list (Luisa)
Krčmársky kráľ (Róza Samlerová)
Luk královny Dorotky (Elis)
1971 Katakomby
Páni sa zabávajú (Siďula)
Zaprášené histórie – 8. Svihrovská pieseň (Katka)
1972 Javor a Juliana (Anička)
Návraty (Máša)
Ruža z Herátu
1973 Deň slnovratu (Gabika)
Skrytý prameň (mladá cigánka)
1974 Hvězda padá vzhůru (Linda)
V každom počasí (Vilma Rybanská)
1975 Nevěsta s nejkrásnějšíma očima (Edita)
Príbeh o Fatime a Omarovi
1976 Červené víno I.-II. (Jozefka)
Paleta lásky (Goranová)
1977 Vzkriesenie Míny
1979 Panna a netvor (Málinka)
1982 Soľ nad zlato (princezná Vanda)
1984 Berdiho koberec
1986 Sen o krásnej panne
Claire Berolina
Safari
1989 Divoká srdce poviedka Divoký páv (Josefína Dušková)
1990 Marta a já (Ilona)
Divoký páv (Jozefína Dušková)
1992 Červený cigán
1994 Pevnost (Slovenka Lýdie)
2005 Sametoví vrazi (Anna Včelová)

články linky
  Kocúriková: Na narodeniny rozdávala darčeky

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.sfd.sfu.sk (Slovenská filmová databáza) www.cfn.cz (České filmové nebe) www.snd.sk (Slovenské národné divadlo) Spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 17.09.2014

  Narodeniny/výročie  
  17.09.  Adriana Sklenaříková
  17.09.  Juraj Stern
  17.09.  Juraj Lehotský
  17.09.  Ján Majko
  17.09.  Eva Pavlíková
  17.09.  František Hrušovský
  17.09.  Jozef Bednárik
  18.09.  Kamil Peteraj
  18.09.  Peter Šťastný
  18.09.  Dušan Čaplovič
  18.09.  Peter Budaj
  18.09.  Blahoslav Hečko
  19.09.  Vladimír Maňka
  19.09.  Michal Stríženec
  19.09.  Július Oszlányi
  19.09.  Daniel Krajcer
  19.09.  Emil Belluš
  19.09.  Milan Antal
  19.09.  Ivan Hopka

  Dnes má meniny
  Olympia

  Zajtra má meniny
  Eugénia



    za september 2014

  Oľga Janíková (491)
  Pavol Janík (474)
  Ivan Chodák (454)
  Ivan Chodák (449)
  Oľga Chodáková (437)
  Peter Pelegrini (429)
  Daniela Švecová (406)
  Matej Hrebenda-Hačavský (361)
  Ľudovít Štúr (205)
  Samo Chalupka (193)
  Janko Kráľ (183)
  Pavol Demitra (181)
  Marcel Forgáč (181)
  Dara Rolins (145)
  Alexander Dubček (142)
  Ján Ďurovčík (134)
  Ján Amos Komenský (131)


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2279

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku




 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS