sk  |  en
Pondelok | 26.06.2017, 07:22 | meniny: Adriána; zajtra: Ladislav, Ladislava
  • | Medzinárodný deň proti zneužívaniu drog a nezákonnému obchodovaniu

    Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo 26. jún ako Medzinárodný deň proti nezákonnému užívaniu drog a nezákonnému obchodovaniu, na pripomenutie cieľa, ktorý členské štáty prijali v tento deň v roku 1987- vytvoriť medzinárodné spoločenstvo bez drogových závislostí. UNODC (Úrad pre drogy a kriminalitu Organizácie spojených národov) volí každý rok ústrednú tému- posolstvo Medzinárodného dňa a iniciuje každoročnú kampaň na zvyšovanie povedomia o svetovom probléme drog.

  • | Medzinárodný deň OSN za podporu obetí týrania

    V roku 1997 bol 26.jún vyhlásený Organizáciou spojených národov za Medzinárodný deň OSN za podporu obetí týrania (International Day in Support of Victims of Torture). Úlohou tohto sviatku je ukázať solidaritu všetkým, ktorých myseľ,telo alebo duch bol obeťou mučenia.

doplňte alebo opravte informácie

Zuzana Kocúriková ( 68 r.)

herečka

Kategória: divadlo, film a TV

* 19.12.1948 Slovensko, Bratislava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie strelec

čínske znamenie potkan

jubileum od narodenia 68 r.

 

všeobecné informácie

Životopis

V detstve sa venovala výtvarnému umeniu a chcela sa stať kostýmovou návrhárkou. Ešte ako maturantka však debutovala vo filme režiséra Jozefa Zachara Zmluva s diablom a vo filme a divadle sa objavila aj ako poslucháčka herectva na VŠMU v Bratislave. Zahrala si v slovensko-francúzskej koprodukcii Muž, ktorý luže a jej najväčšou filmovou úlohou bola hlavná postava Ester v českom filme režiséra Jana Schmidta Kolonie Lanfieri. Často bola obsadzovaná v kostýmových a rozprávkových filmoch do úloh exotických a záhadných krások. Od absolvovania VŠMU (1971) je členkou Činohry SND v Bratislave. Stvárnila desiatky divadelných a televíznych postáv, svoj hlas prepožičala množstvu herečiek. Jej manželom je režisér Peter Mikulík.

 

vzdelanie a pôsobenie

1971 -
VŠMU Bratislava (odbor herectvo)

 

tvorba

Filmografia

1967 Zmluva s diablom (Oľga Dvorská)
1968 Dialóg 20-40-60 (žena)
Muž, ktorý luže (Laura)
1969 Kolonie Lanfieri (Ester)
1970 A. C. Dupin zasahuje – Ukradnutý list (Luisa)
Krčmársky kráľ (Róza Samlerová)
Luk královny Dorotky (Elis)
1971 Katakomby
Páni sa zabávajú (Siďula)
Zaprášené histórie – 8. Svihrovská pieseň (Katka)
1972 Javor a Juliana (Anička)
Návraty (Máša)
Ruža z Herátu
1973 Deň slnovratu (Gabika)
Skrytý prameň (mladá cigánka)
1974 Hvězda padá vzhůru (Linda)
V každom počasí (Vilma Rybanská)
1975 Nevěsta s nejkrásnějšíma očima (Edita)
Príbeh o Fatime a Omarovi
1976 Červené víno I.-II. (Jozefka)
Paleta lásky (Goranová)
1977 Vzkriesenie Míny
1979 Panna a netvor (Málinka)
1982 Soľ nad zlato (princezná Vanda)
1984 Berdiho koberec
1986 Sen o krásnej panne
Claire Berolina
Safari
1989 Divoká srdce poviedka Divoký páv (Josefína Dušková)
1990 Marta a já (Ilona)
Divoký páv (Jozefína Dušková)
1992 Červený cigán
1994 Pevnost (Slovenka Lýdie)
2005 Sametoví vrazi (Anna Včelová)

 

TV a seriály:

2007 Ordinácia v ružovej záhrade

2008 Expozitura

        Panelák

        Profesionáli

2009 Nebo, peklo...zem

2011 Výstrel navyše

2012 Horúca krv

        Spiknutie

2014 Vdova

 

ostatné informácie

1971
člen činohry SND

 

galéria

zdroj: www.sfd.sfu.sk (Slovenská filmová databáza)www.cfn.cz (České filmové nebe)www.snd.sk (Slovenské národné divadlo)Spracovala M. Remiašová
posledná aktualizácia 07.10.2015

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost