Andrej Šeban na turné presvedčí fanúšikov, že život je krásny

Slovenský hudobník Andrej Šeban vyrazí v novembri na turné Život je krásny. Gitarista a skladateľ sa predstaví s triom, v ktorom si okrem rodáka z Bratislavy zahrajú aj bubeník Ján Fabrický a basgitarista Michal Šelep.

20.10.2016 07:00
Andrej Šeban Foto: ,
Andrej Šeban ponúkne na turné okrem nových skladieb aj najznámejšie piesne v upravených aranžmánoch.
debata (1)

Fanúšičky a fanúšikovia 54-ročného muzikanta sa môžu tešiť na úplne nové skladby. Nebudú chýbať ani Šebanove najznámejšie piesne v upravených aranžmánoch či priestor na improvizáciu. Trojica vystúpi v Nitre, Košiciach, Martine, Novom Meste nad Váhom, Banskej Bystrici, Žiline a napokon v Bratislave.

Obľúbený hudobník sa so spomínaným Fabrickým stretne na jednom pódiu po 30 rokoch. Muzikanti si počas siedmich koncertov spoločne zaspomínajú na chvíle, ktoré zažili vo svojho času zakázanej formácii Nervy či kapelách Demikát a Míting. Fabrický zavíta na Slovensko zo zahraničia, kde žije dlhé roky. Momentálne pôsobí ako docent hry na bicie nástroje na Vysokej škole umení vo švajčiarskom Berne, pričom sa naďalej podieľa na medzinárodných projektoch ako štúdiový a koncertný hudobník.

Predstaviteľom mladej generácie bude v rámci tria Michal Šelep. Rodák zo Spišskej Belej študoval v rokoch 2011 až 2014 u amerického basgitaristu Anthonyho Wellingtona a v roku 2014 ako jediný dostal štipendium na kurz amerického basgitaristu Victora Wootena s názvom Bass/Nature Camp. V súčasnosti hrá v rôznych hudobných projektoch, pričom vystupuje aj so speváčkou Zuzanou Mikulcovou.

Andrej Šeban spolupracoval napríklad aj s Pavlom Hammelom, Robom Grigorovom, Marikou Gombitovou, Dežom Ursinym či Petrom Lipom. Muzikant, ktorý je tiež bývalým členom kapiel Banket a Free Faces, je autorom scénickej hudby pre rozhlasové hry, dokumentárne i hrané filmy. Na konte má albumy ako Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band… (1997), Sklony (2008) alebo Časozber (2011).

Termíny koncertov Andreja Šebana s Jánom Fabrickým a Michalom Šelepom:

15. novembra – Nitra, Synagóga
16. novembra – Košice, Divadlo Thália
17. novembra – Martin, Mestská scéna
18. novembra – Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
22. novembra – Banská Bystrica, Divadlo Štúdio tanca
23. novembra – Žilina, Mestské divadlo
24. novembra – Bratislava, Stredisko kultúry Bratislava – Nové Mesto

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Andrej Šeban #Život je krásny #Ján Fabrický #Michal Šelep