Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Barteková triumfovala v skeete na Katar Open

Na snímke slovenská skeetarka Danka Barteková . Foto: TASR/Michal Svítok

Vo finále za sebou nechala dvojicu ruských reprezentantiek Svetlanu Deminovú i Marinu Belikovovú, ktorú zdolala aj v rozstrele o bronz na OH 2012 v Londýne.


Dauha 20. februára (TASR) - Slovenská strelkyňa Danka Barteková zaznamenala prvý úspech v novom kalendárnom roku. V pondelok triumfovala v silnej konkurencii v skeete na medzinárodných pretekoch Katar Open v Dauhe. Vo finále za sebou nechala dvojicu ruských reprezentantiek Svetlanu Deminovú i Marinu Belikovovú, ktorú zdolala aj v rozstrele o bronz na OH 2012 v Londýne.

"Mám veľkú radosť, pretože dnes sme mali veľmi náročné podmienky, len trinásť stupňov a fúkal silný vietor, ktorý sa podpísal na nižších výsledkoch. Napriek tomu som spokojná, aj keď mám ešte na čom popracovať a zlepšovať veci. Viem však, že som na správnej ceste. Prvý raz som strieľala nový formát finále a nevedela som, čo môžem očakávať.

Sústredila som sa, aby som mala od začiatku dobrý kontakt s terčom a spomínaná taktika zabrala. Zároveň blahoželám Svetlane i Marine a osobne sa teším na pár dní voľna a ďalšiu fázu tréningov,"
sprostredkoval pre TASR slová Bartekovej mediálny manažér Jozef Korbel.