Belousovová: Koalícia chce odmeniť sponzorov prepúšťaním dôchodcov
9.7.2011 08:28
akt. 05.02.2019 01:40

Belousovová: Koalícia chce odmeniť sponzorov prepúšťaním dôchodcov

Uložiť článok
Nezávislá poslankyňa Anna Belousovová kritizuje návrh, ktorý umožní zamestnávateľom prepúšťať zamestnancov po priznaní dôchodku. Podľa nej je to odmena pre sponzorov politických strán. Zároveň kritizuje politikov, že ak návrh podporia sú pokrytci.

Pozmeňujúci návrh týkajúci sa dôchodcov predložila Monika Gibalová z KDH. ,,Koalícia si jednoducho odpracúva sponzorské vo voľbách,“ komentovala to Belousovová. Predkladateľka jej tvrdenie odmieta. ,,Našim zámerom nie je trestať dôchodcov. Tí predsa dostávajú dôchodok. Chceme pomôcť ľuďom v produktívnom veku, ktorí musia uživiť svoje rodiny a nemajú prácu. Nemyslím si, že zamestnávatelia budú prepúšťať ľudí, s ktorými sú spokojní,“ reagovala Gibalová.

Belousovová si myslí, že ak poslanci tento návrh schvália, dôchodcovia budú voči zamestnávateľom bezbranní. ,,Vy si myslíte, že zahraničné firmy budú prepúšťať dôchodcov? Takto budú mať nad nimi meč, ktorý im dá do ruky pani Gibalová. Lebo vedia, že každému môžu kedykoľvek povedať, že môže odísť, pretože je veľa dôchodcov, ktorí si radi zarobia,“ povedala.

Belousovová zároveň o poslancoch, ktorí návrh podporia hovorí, že sú pokrytci. ,,Je to presne obraz toho, akých ľudí máme v parlamente. Mnohí majú niekoľko funkcií, sú súčasne poslanci, primátori, predsedovia VÚC, starostovia a podobne. Berú niekoľko platov a oni zabránia dôchodcom zarábať si niečo viac." Monika Gibalová jej odkazuje, že KDH jediné trvalo vo svojom programe na zásade, že jeden mandát stačí. ,,S tým môžem len súhlasiť. A pokiaľ to bude možné, chceme aby sa to dostalo do legislatívy,“ dodala politička KDH.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Anna Belousovová
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.