Belousovová plánuje v septembri zaregistrovať svoju stranu

Anna Belousovová by chcela zaregistrovať svoju novú strana Národ a spravodlivosť (NaS) v septembri. "Celé leto máme v pláne zbierať podpisy verejnou aj neverejnou formou, v polovici septembra požiadame o registráciu," povedala.

05.07.2011 18:18
Anna Belousovová Foto:
Anna Belousovová
debata (8)

Doteraz aktivisti NaS podpisy zbierali neverejnou formou, teda medzi priateľmi, známymi a aktivistami. Čoskoro však občania stretnú sympatizantov novej strany s podpisovými hárkami aj v uliciach a budú môcť vznik novej strany podporiť. „Našich aktivistov uvidia ľudia na peších zónach, námestiach, v uliciach miest a obcí. A uvidia aj mňa,“ avizuje Belousovová.

O založení NaS informovala Belousovová na tlačovej besede 27. mája, už o dva týždne tejto zatiaľ ešte neexistujúcej strane agentúra MVK v prieskume namerala preferencie 2,2 percenta. Signály, ktoré v tomto čase dostáva od aktivistov z regiónov, ju však napĺňajú ešte väčším optimizmom. „Ľudia, ktorí sa nám hlásia ako aktivisti v drvivej väčšine v politike nikdy neboli. Boli voliči, ale neboli členmi žiadnej strany,“ priblížila profil sympatizantov NaS. S aktivistami sa Belousovová stretáva v krajských mestách, práve v utorok je v Nitre. „Potom ma čakajú ešte štyri krajské mestá,“ zakončila.

Anna Belousovová strávila svoju doterajšiu politickú kariéru v SNS, ktorej v rokoch 1999–2003 aj šéfovala. V roku 2001 však Ján Slota založil Pravú SNS a v parlamentných voľbách v roku 2002 sa ani jedna strana do parlamentu nedostala. Národniari sa spojili v roku 2005 a predseda strany Ján Slota ju po voľbách v roku 2006 doviedol do vlády s Robertom Ficom. Na neúspech vo voľbách v roku 2010 Belousovová reagovala kritikou vedenia, čo ju stálo členstvo v strane, kde strávila dvadsať rokov.

8 debata chyba