Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola som bez šance, priznala po prehre Cibulková

Keď si na centrálnom dvorci Wimbledonu podali na záver štvrťfinále ruky Maria Šarapovová a Dominika Cibulková, ľudia sa srdečne zasmiali. Hráčky stáli pri sieti a bolo evidentne vidieť výškový rozdiel - Slovenka so 161 centimetrami je najmenšou v prvej svetovej päťdesiatke.

29.06.2011 06:00
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková nemala v zápase so Šarapovovou šancu.
debata (5)

Ruska nad ňou vyčnievala o bezmála dvadsať čísiel. V utorok to nebol pod strechou najslávnejšieho tenisového dvorca len výškový rozdiel, ale aj výkonnostný. Šarapovovej stačilo 60 minút na víťazstvo 6:1, 6:1. Cibulková sa s Wimbledonom lúčila som smútkom v tvári.

Aký to bol z vašej strany zápas?
Ovplyvnil ho štýl hry súperky. Ja som však bola výrazne menej agresívna ako v minulých zápasoch. Mala som pocit, že robím čo môžem, ale Šarapovová hrala veľmi dobre. Servovala výborne a veľa lôpt mi zabila. Nerobila som taký tlak ako proti Wozniackej, naopak, súperka ma tlačila hneď z prvej lopty.

Cítili ste v nohách ťažký súboj s Wozniackou?
Iste, veď to bol zápas na doraz. V dlhých výmenách proti Šarapovovej som pri šiestej – siedmej lopte mlela z posledného… Deň voľna chýbal. Súperke to tam padalo a nedala mi žiadnu šancu, na ktorej by som sa mohla chytiť.

Ako na vás vplýval fakt, že ste hrali na centri, navyše pod strechou?
Vlani som bola z centrálneho kurtu takpovediac vyhúkaná. Nevedela som trafiť prvé lopty. Teraz to, že hrám na centri, som ani nevnímala. Viac som sa zaoberala tým, že niečo robím zle, keď mi ona zabíja lopty. Nevedela som, čo mám robiť.

Čo vám za stavu 1:6, 0:2 po ôsmich prehratých gemoch v sérii preletelo hlavou?
Spomenula som si na situáciu, keď sme pred dvoma rokmi hrali vo štvrťfinále Roland Garros a ja som nad Šarapovovou viedla 6:0, 5:0 a 40:30… Rozmýšľala som však predovšetkým o tom, čo mám robiť. Tréner Željko Krajan mi to povedal po zápase jasne – nemám rozmýšľať, čo robiť, ale dávať ešte silnejšie údery.

Opäť sú pred vami kontúry hráčky TOP 20. Čo to pre vás znamená?
Sú to len čísla. Veľa pre mňa znamená predovšetkým wimbledonské štvrťfinále. Určite som do zápasu nenastupovala uspokojená. A verím, že ešte budem mať šancu takýto výsledok zopakovať.

Keď budete s odstupom času spomínať na Wimbledon 2011, čo sa vám vybaví – víťazstvo nad svetovou jednotkou Wozniackou alebo prehra so Šarapovovou?
Musím sa poučiť. Keď mám takú formu, ako som mala teraz, prečo nehrať ďaleké kolá na každom turnaji! Odohrala som štyri výborné zápasy. Na to budem určite spomínať.

Je súboj so Šarapovovou na tráve iná káva ako na antuke?
Je. Na antuke si proti nej viac verím.

Uronili ste aj nejakú slzu bezprostredne po zápase alebo ste realistka a dívate sa už dopredu?
Bolo mi to, samozrejme, ľúto. Predsa len, ešte v pondelok som prežívala eufóriu po neskutočnom zápase so svetovou jednotkou Wozniackou a teraz som prehrala jasne so Šarapovovou. Z toho je človek sklamaný.

Kto vyhrá Wimbledon?
AK bude hrať tak ako proti mne, tak Šarapovová.

Chceli ste voľnú kartu na antukový turnaj do Budapešti. Dostali ste ju?
Prísľub mám. Ale ešte budeme prehodnocovať program. Či pôjdem do Budapešti a Bad Gasteinu. Na Roland Garros som vypadla v prvom kole a tréner by chcel, aby som mala viac zápasov na antuke. Pravda, dva londýnske týždne boli náročné. Takže ešte musíme o nasledujúcom programe debatovať.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba