Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondrov odkaz: Verte, že dokážete nemožné

"Prebudil som sa do krásneho rána," zvestoval z Washingtonu Peter Bondra, bývalý hokejový útočník a neskôr generálny manažér slovenskej reprezentácie, autor zlatého gólu z majstrovstiev sveta 2002 v Göteborgu.

18.05.2012 07:00
Peter Bondra Foto:
Strelec zlatého gólu spred desiatich rokov Peter Bondra.
debata (8)

Sledovali ste štvrťfinálový zápas Slovenska proti Kanade?
Zobudil som sa na tretiu tretinu, takže všetko podstatné som videl a vychutnal som si to. Zápas sa u nás začal o šiestej ráno a potreboval som sa trochu vyspať, lebo v piatok ma čaká ťažký deň, idem na dlhú cestu autom.

Dávala zápas nejaká americká televízia?
Sám som prekvapený, ale všetky štvrťfinálové súboje ponúka jeden americký športový kanál. Dávali aj zápas Slovákov proti USA v základnej skupine. Ešte som ho nevidel, ale nahral som si ho. Ostatné zápasy Slovenska som videl prostredníctvom internetu.

Ako hodnotíte výkon slovenského tímu proti Kanade?
V prvom rade sa veľmi teším a chlapcom gratulujem. Dúfam, že sa dovolám Zdenovi Chárovi, aby som mu zablahoželal. Základom úspechu bola dobrá hra v obrane, disciplína a viera vo vlastné sily. Už z prvej akcie v tretej tretine bolo jasné, že chlapci ešte majú sily na obrat. Aj pohľad na striedačku, ktorá žila, ma v tom utvrdil. Výsledok bol dlho tesný, to našim vyhovovalo. A nesmiem zabudnúť na nevyužitú kanadskú presilovku piatich proti trom, ktorú americká televízia opakovala ako jeden z kľúčových momentov zápasu.

Kanadský kapitán Ryan Getzlaf v závere hlúpo fauloval…
Veď práve, disciplína. Chvíľu predtým narazil obranca Sersen jedného z Kanaďanov tvrdo, ale čisto na mantinel a Getzlaf chcel asi odplácať, ale spravil to veľmi hlúpo. V závere zahralo našim všetko do kariet. Priklonilo sa na ich stranu aj šťastie, ale to praje odvážnym, zaslúžili si vyhrať.

Čo vravíte na zloženie slovenského tímu?
Je dobre poskladaný, mladých a menej skúsených hráčov doplnili ostrieľaní borci z NHL. Najmä prítomnosť Zdena Cháru na ľade i v kabíne je pre mužstvo veľmi dôležitá.

Na majstrovstvách sveta ste hrali so slovenskou reprezentáciou dvakrát o medaily. Čo by ste odkázali hráčom, ktorí sú v podobnej situácii prvýkrát?
Nech nastúpia na ľad s rešpektom, ale so zdravým sebavedomím. Môžu hrať uvoľnene, zápas si vychutnať. A najmä musia veriť, že dokážu nemožné.

Akú pozornosť venujú turnaju americké médiá?
Zachytil som článok v USA Today, ale samozrejme, že v zámorí hrá teraz prím boj o Stanleyho pohár a najmä séria Rangers proti New Jersey.

8 debata chyba