Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Budaj sa rozhodol, na MS nepocestuje

Brankár Montrealu Canadiens Peter Budaj sa nezapojí do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS 2012. Hoci najslabšie mužstvo Východnej konferencie NHL stratilo už aj teoretickú šancu prebojovať sa do play-off zámorskej profiligy, slovenský gólman sa rozhodol odmietnuť ponuku predstaviť sa v národnom tíme na svetovom šampionáte.

29.03.2012 12:49
Peter Budaj Foto:
Peter Budaj.
debata

V telefonickom rozhovore to oznámil generálnemu manažérovi národného tímu Ottovi Sýkorovi.

„S Petrom som mal dlhší telefonát. Po našej ponuke si zobral čas na rozmyslenie a rozhodol sa poďakovať za ponuku, no reprezentovať Slovensko v tejto sezóne nebude,“ povedal pre szlh.sk Otto Sýkora a doplnil: „Peter má dva dôvody, pre ktoré povedal nie. V tejto sezóne doteraz odchytal v NHL len trinásť zápasov a necíti sa na to, aby svojimi výkonmi mohol pomôcť národnému tímu. Sám povedal, že keby mal odchytaných 30 – 40 stretnutí v tomto súťažnom ročníku, bol by v pohode. Druhý dôvod, pre ktorý sa nezapojí do prípravy, je rodinný.“

V súčasnosti sa s reprezentáciou pripravuje brankárska trojica Július Hudáček, Peter Hamerlík a Ján Laco. Už dlhšie je známa skutočnosť, že na MS sa nepredstavia ani Rastislav Staňa a Ján Lašák.

debata chyba