Čarnogurský predstaví petičný výbor k prezidentským voľbám

Ján Čarnogurský predstaví v prvej polovici novembra petičný výbor, ktorý ho bude podporovať v prezidentskej kampani. Ako povedal, následne petičný výbor vyzve dobrovoľníkov, ktorí majú záujem pomôcť so zbieraním podpisov pod jeho prezidentskú kandidatúru, aby sa prihlásili.

04.11.2012 11:43
Čarnogurský Foto:
Ján Čarnogurský predstaví svoj petičný výbor v prvej polovici novembra.
debata (9)

Podľa neho so zbieraním podpisov by sa malo začať do konca mesiaca. Keď chce Čarnogurský kandidovať ako občiansky kandidát, musí predložiť petíciu s 15-tisíc podpismi.

Čarnogurský koncom septembra oznámil, že nebude prezidentským kandidátom Kresťanskodemo­kratického hnutia. Zakladateľ hnutia a dnes advokát chce od začiatku volebnej kampane hľadať pozitívne prvky v politike vlády aj opozície a viesť vládu aj opozíciu k spolupráci v záujme celej krajiny.

V prezidentských voľbách v roku 2014 už terajší prezident Ivan Gašparovič nebude môcť kandidovať, pretože je vo funkcii už druhé volebné obdobie po sebe. Kandidovať trikrát po sebe Ústava SR neumožňuje. Kandidatúru už oznámil zakladateľ Dobrého anjela Andrej Kiska. V súvislosti s prezidentskými voľbami sa zatiaľ ako kandidát spomína aj bývalý predseda parlamentu Pavol Hrušovský.

9 debata chyba