Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára slovenský tím neposilní. Boston po obrovskej dráme postúpil

Hokejisti Bostonu Bruins vyhrali v rozhodujúcom siedmom zápase série 1. kola play-off nad Montrealom 4:3 po predĺžení a postúpili do ďalších bojov. Znamená to, že slovenský obranca v tíme Bruins neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na domácich majstrovstvách sveta v Bratislave, ale bude ďalej bojovať o zisk Stanley Cupu.

28.04.2011 06:37
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára (vľavo) sa teší so spoluhráčmi z postupu Bostonu do 2. kola.
debata (1)

Dvojice 2. kola play-off (semifinále jednotlivých konferencií):

Východná konferencia:

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning
Philadelphia Flyers – Boston Bruins

Západná konferencia:

Vancouver Canucks – Nashville Predators
San Jose Sharks – Detroit Red Wings

Play-off NHL, 1. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

BOSTON – MONTREAL 4:3 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 – 1:0) – konečný stav série 4:3

Góly: 4. Boychuk (Marchand, Bergeron), 6. Recchi (Ference), 50. Kelly (Ference, Peverly), 66. Horton (Lucic, McQuaid) – 10. Weber (Hamrlík, Cammalleri), 26. Plekanec, 59. Subban (Plekanec, Gionta)
Strely na bránku: 34:37. Brankári: Thomas – Price. Vylúčení: 4:2, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, 17 565 divákov
Hviezdy zápasu: Horton, Kelly, Recchi.

Dramatická séria medzi nenávidenými súpermi dospela do svojho rozuzlenia. Boston postúpil až gólom v predĺžení, keď jeho útočník Nathan Horton parádnou strelou takmer od modrej prestrelil gólmana Habs Careyho Prica a poslal svoj tím do 2. kola. V ňom sa stretnú medvede rovnako ako vlani s Philadelphiou a svojmu súperovi majú čo vracať – vlani sa totiž takisto stretli v 2. kole, Boston viedol na zápasy 3:0, no letci dokázali sériu otočiť vo svoj prospech. Víťazný gól Nathana Hortona

„Je to úžasný pocit. Nemôže to byť už lepšie,“ radoval sa z postupu hrdina dňa Horton a pokračoval: „Milan Lucic mi pekne posunul puk, zavrel som oči, vypálil, a bolo. Potom už prišla obrovská vlna radosti,“ pripojil. Tak Boston, ako aj Philadelphia odohrali už v 1. kole náročné série na sedem zápasov, na regeneráciu nemajú tímy veľa času, keďže 2. kolo sa začína už v sobotu. „Bola to poriadna bitka. Stále sa menil jej priebeh, raz sme boli dole, potom hore, a tak. Dať však víťazný gól v siedmom zápase až pri predĺžení je niečo výnimočné. Lepší koniec si ani neviem predstaviť,“ konštatoval Chris Kelly.Séria Bostonu a Philadelphie bude aj súbojom slovenského obranného dua. Na strane letcov nastúpi Andrej Meszároš, tím Bruins povedie do boja z pozície kapitána Zdeno Chára. Ten odohral v „Game 7“ vyše 28 minút, najviac zo všetkých hráčov na ľade.

PITTSBURGH – TAMPA BAY 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) – konečný stav série 3:4

Góly: 26. Bergenheim (Moore, Downie)
Strely na bránku: 36:23. Brankári: Fleury – Roloson. Vylúčení: 3:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 507 divákov
Hviezdy zápasu: Roloson, Bergenheim, Fleury.

Keď hokejisti pred rozhodujúcim duelom série povedia, že rozhodne prvý gól, mnohokrát majú svätú pravdu. Dôkazom je i Sean Bergenheim. Ten sa presadil v siedmom dueli série medzi Pittsburghom a Tampou Bay v 26. minúte, pričom viac gólov už v meste ocele nepadlo. Blesky z Floridy jeho zásluhou vyhrali 1:0, otočili stav série z 1:3 na 4:3 a v 2. kole si zahrajú s Washingtonom. Tučniaci tak doplatili na zranenia kľúčových hráčov. Trénerovi Danovi Bylsmovi niekoľko mesiacov chýba duo Sidney Crosby (otras mozgu) a Jevgenij Malkin (je po operácii kolena).

Rozhodujúci zásah Sean Bergenheima

1 debata chyba