Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chára: Trojgólová strata sa dobieha ťažko

Rozbehnutých hokejistov Tampy nezastavila ani deväťdňová herná pauza. V prvom stretnutí finále Východnej konferencie zámorskej NHL zvíťazili na ľade Bostonu presvedčivo 5:2. Pre Lightning je to už ôsma výhra v play-off za sebou.

16.05.2011 08:52
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata

„Mali sme celkom dobrý začiatok. Potom sme však spravili nejaké chyby, inkasovali tri góly v prvej tretine a to rozhodlo,“ vysvetlil pre denník Pravda kapitán Bruins Zdeno Chára. Hráči Tampy využili nekoncentrovanosť domácich v polovici prvej tretiny. V priebehu 86 sekúnd strelili tri góly a vybudovaný náskok si už s prehľadom ustrážili.

„Cez prvú prestávku sme si povedali, kde sme urobili chyby. Verili sme, že duel ešte môžeme otočiť, ale nevyšlo nám to. Trojgólový rozdiel sa v zápasoch play off veľmi ťažko dobieha. Recept do ďalších zápasov je jednoduchý. Musíme hrať lepšie a vyhnúť sa chybám z prvej časti,“ prezradil 34-ročný slovenský obranca. Na ľade strávil viac ako 28 minút, najviac z hráčov oboch tímov, sedemkrát vystrelil na bránku súpera a do štatistík si zapísal dva mínusové body.

Oba tímy, Boston aj Tampa, prešli cez druhé kolo v najkratšom možnom čase, mali tak dostatok času na oddych a nabratie nových síl. „Nejaké zápasy Tampy proti Washingtonu sme videli, ale sústredili sme sa najmä na našu sériu proti Philadelphii. Ničím nás v prvom súboji neprekvapili. Dobre sa navzájom poznáme,“ dodal líder Bruins, ktorého pred začiatkom play off museli pre dehydratáciu hospitalizovať. Z tohto dôvodu vynechal prvý súboj proti Montrealu. „Mal som nejaké zdravotné problémy, ale nemôžem o nich hovoriť,“ nepripustil najvyšší hráč NHL ďalšiu debatu na túto tému.

Na Slovensku v ostatných týždňoch všetci hokejoví priaznivci žili najmä majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach. Zverenci Glena Hanlona však sklamali, nepostúpili do štvrťfinále a obsadili až desiatu priečku. „Zápasy som nevidel, informácie som zbieral len z internetu. S chalanmi z národného tímu som nebol v kontakte, naplno som sa sústredil na play-off. Je mi ľúto, že sa im nepodarilo uspieť. Určite boli veľmi sklamaní,“ poznamenal kapitán slovenskej reprezentácie z vlaňajších olympijských hier vo Vancouvri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba