Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2012 11:22

Chcela v Londýne viac! Hantuchová vyradenie oplakala

 Slovensko už nemá na tenisovom turnaji v rámci Hier XXX. olympiády v Londýne zastúpenie. Posledná z kvarteta Daniela Hantuchová včera večer vypadla.

Za 76 minút podľahla dánskej tenistke Caroline Wozniackej 4:6 a 2:6. "Z mojej strany to určite nebol taký výkon ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Mrzí ma to, lebo som sa na súboj s Caroline veľmi tešila. Ona zahrala veľmi dobre, veľmi kvalitne servovala. Práve v servise bol asi najväčší rozdiel. Mne to nevychádzalo a proti takej súperke sa bez účinného podania nedá hrať. V niektorých výmenách som sa zbytočne ponáhľala. Asi som až veľmi chcela a zväzovala ma to,“ vravela Slovenka schádzajúc z kurtu.

Vstup do duelu nemala 29-ročná popradská rodáčka zlý a s favoritkou držala krok. "Prvé gemy boli v poriadku, ale za stavu 3:3 som si úplne sprosto prehrala podanie. Spravila som tri ľahké chyby, vzápätí dvojchybu, to si proti takej hráčke nemôžem dovoliť. Ja som jej ten gem doslova darovala. Vzápätí sa ona uvoľnila, zagresívnila return. Tam niekde sa to zlomilo. Súperka hrala klasicky, konštantne, prekvapila ma však spomínaným servisom. V porovnaní s tým, ako ju poznám, ho zrýchlila, spresnila. Vyhrala zaslúžene, bola dnes na dvorci lepšia. Z mojej strany to určite nebol taký výkon, aký som sama od seba čakala,“ snažila sa Daniela Hantuchová o prvú analýzu prehratého zápasu.

V ére štátnej samostatnosti sa žiadny tenista spod Tatier na olympijskom turnaji tak ďaleko nedostal. Danielu však ani tento fakt nepotešil. "Určite to nebol z mojej strany zlý turnaj, ale ja som chcela ísť ďalej,“ len ťažko skrývala slzy.

Niekoľko sekúnd predýchavala citové pohnutie a až potom pokračovala: "Chcela som naozaj dať do toho všetko. Ten týždeň pred začiatkom olympiády sme mali super prípravu s Maťom Liptákom. To ma nakoplo, zdravotné problémy odišli, mohla som naplno behať, trénovať štyri-päť hodín denne a to sa muselo prejaviť aj na sebavedomí. Ja potrebujem mať za sebou tvrdú robotu a to sa mi podarilo,“ vysvetľovala bývalá svetová päťka, ktorá je v aktuálnom rebríčku WTA na 33. mieste.

V súkromí si so svojou premožiteľkou veľmi dobre rozumejú. Pred začiatkom zápasu však v šatni údajne vládlo nezvyčajné ticho. "Nerozprávali sme sa, snažili sme sa správať profesionálne. Bolo to asi najdlhšie ticho medzi nami. Určite však dlho trvať nebude,“ konečne zahral úsmev na tvári slovenskej tenistky.

V poloprázdnom hľadisku jej držal palce aj päťnásobný olympijský medailista vodný slalomár Michal Martikán. Ani jeho prítomnosť však nepomohla.

"Veľmi si to vážim, že prišiel. Mať niekoho takého v obecenstve je super. Škoda, že ja som si boj o medailu už prehrala. Pre mňa mal totiž tento turnaj azda ešte väčšiu vážnosť ako klasický Wimbledon,“ opäť s očami plnými sĺz uzavrela Daniela Hantuchová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom