Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea? Nemám sa k čomu vyjadriť, reaguje Marek Hamšík

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík výborne odštartoval futbalový rok. V nedeľňajšom stretnutí najvyššej talianskej súťaže jeho tím SSC Neapol vyhral po 43 rokoch na pôde Palerma (3:1). Rodák z Banskej Bystrice prihral na druhý gól Cavanimu a tretím sám spečatil úspech svojho tímu. Bol to jeho šiesty ligový gól v tom ročníku (dva pridal v Lige majstrov). Po ňom ukázal do kamery srdce. "Gól venujem synovi Lucasovi a priateľke Maťke," vyhlásil šťastný strelec. Druhý jeho syn prišiel na svet len tri dni pred zápasom.

10.01.2012 08:00
Marek Hamšík Foto:
Typická oslava gólu v podaní Mareka Hamšíka.
debata (1)

Už pustili priateľku a syna z nemocnice?
Pustili ich v nedeľu, zápas videli už doma v televízii. Našťastie, všetko išlo hladko a sú v poriadku. Z toho mám najväčšiu radosť.

Po dvojročnom Christianovi máte druhého syna Lucasa. Zvládate úlohu otca?
Snažím sa, hoci hlavná ťarcha zostáva na Martine. Ak som doma, rád pomôžem. Nerobí mi problém ani prebaľovanie. Keď minulý týždeň nastúpila priateľka do nemocnice, dokázal som sa postarať aj o Christiana. Pravda, pomáhala mi jedna pani, talianska vychovávateľka, najmä keď som musel ísť na tréning. Bude nám k dispozícii aj teraz, ak to bude potrebné.

Máte už dve deti. Kedy bude svadba?
Nemáme nijaký termín, papier nie je pre nás rozhodujúci. Ale svadba určite bude. Možno už čoskoro požiadam Martinu o ruku…

Narodenie syna ste oslávili v nedeľu v Palerme gólom i výhrou…
Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Vedeli sme, ako dopadli v tomto kole iné zápasy. Všetky tímy pred nami vyhrali a keby sme nezvládli zápas v Palerme, už by sa nám dosť vzdialili. Tieto súboje sú pre nás prestížne, je to derby, v ktorom sa nám navyše na súperovej pôde už dlho nedarilo naplno bodovať. Tešíme sa, že sme túto zlú sériu pretrhli. Podali sme veľmi dobrý výkon. Radosť mi urobil aj gól, obišiel som brankára a dal ho z pomerne ťažkého uhla do prázdnej bránky.

Čo ste si želali na prahu nového roku?
Na prvom mieste, aby sa mi narodil zdravý syn. A aby sa darilo Neapolu aspoň tak ako vlani. Verím, že prídu lepšie zápasy aj v reprezentácii. Čakám, že sa mi konečne bude viac dariť strelecky. V národnom tíme som neskóroval vyše dva roky.

Lucas Hamšík, syn Mareka Hamšíka. Foto: MAREK HAMŠÍK
Lucas Hamšík Lucas Hamšík, syn Mareka Hamšíka.

Neapolu patrí po sedemnástom kole šieste miesto. Ste s ním spokojný?
Vlani sme skončili tretí, tým je povedané všetko. Radi by sme sa posunuli vyššie a opäť si vybojovali účasť v Lige majstrov. Teraz to tak nevyzerá, ale dúfam, že v odvetnej časti vybojujeme viac bodov. Začali sme dobre, verím, že bude platiť, ako na začiatku roka, tak po celý rok. Sústredíme sa aj na osemfinále Ligy majstrov a na súboj s Chelsea.

Trúfate si aj proti anglickému veľkoklubu?
Pred vzájomnými stretnutiami sú naše šance vyrovnané. Chelsea patrí medzi najlepšie svetové tímy, ale nemáme strach. Nestratili sme sa v skupine ani v súbojoch s Bayernom Mníchov či Manchestrom City, môžeme si trúfať aj na Chelsea.

Chelsea patrí ku klubom, ktorý vraj prejavuje záujem o vaše služby. Ozývajú sa aj iné tímy. Ako to vnímate?
Naozaj ma to vôbec nevzrušuje. Tieto šumy počúvam už dlho, ale mňa nik s konkrétnou ponukou neoslovil, tak sa nemám ani k čomu vyjadrovať. Som hráčom Neapola a plne sa sústreďujem na výkony v jeho drese.

Vlani v lete sa však ozval AC Miláno a vraveli ste, že by ste si chceli v jeho drese zahrať. Nestretlo sa to s priaznivou odozvou v Neapole. Už je všetko v poriadku a zabudnuté?
Všetko je v poriadku. S fanúšikmi som mal vždy dobrý vzťah a ten sa nezmenil. V Neapole sa cítim dobre, rovnako aj moja rodina a neuvažujem, že odídem.

V uplynulých dňoch ste rokovali aj o novom kontrakte s Neapolom. Kedy ho podpíšete?
Všetko je dohodnuté a zmluva pripravená. Už chýbajú len podpisy. Kontrakt predĺžim do roku 2016 a moje podmienky sa zlepšia.

Znamená to, že Neapol si vás ešte viac pripúta?
Obe strany sú v tomto partnerstve spokojné. Ale neznamená to, že do konca kariéry musím hrať len v Neapole. Zmena dresu sa nedá nikdy vylúčiť. Je to biznis, možné je všetko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba