Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago posledný krok nespravilo, na MS môže prísť aj Marián Hossa

Hokejisti Chicaga nedotiahli obrat v sérii s Vancouvrom do konca. V rozhodujúcom siedmom zápase prehrali na ľade súpera 1:2 po predĺžení a v play-off skončili. Po Mariánovi Gáboríkovi a Michalovi Handzušovi je tak Marián Hossa tretím elitným útočníkom, ktorý môže prísť zo zámoria na Slovensko reprezentovať na MS. Na rozdiel od Chicaga zvládla siedmy zápas Philadelphia, ktorá po výhre 5:2 prešla cez Buffalo. V drese šablí nastúpil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý by takisto mohol posilniť reprezentačný tím. Rozhodujúci zápas čaká Boston, ktorý namiesto postupu prehral v Montreale 1:2.

27.04.2011 05:54 , aktualizované: 07:55
Hossa sklamanie Foto:
Marián Hossa.
debata (8)

Play-off NHL, 1. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

MONTREAL – BOSTON 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) – stav série 3:3

Góly: 11. Cammalleri (Subban, Plekanec), 26. Gionta (Gomez, Cammalleri) – 21. Seidenberg (Kelly, Peverly)
Strely na bránku: 27:32. Brankári: Price – Thomas. Vylúčení: 4:8, z toho Lucic (Boston) na 5+DKZ, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 21 273 divákov
Hviezdy zápasu: Cammalleri, Price, Gionta

Canadiens sa pred svojimi fanúšikmi tentoraz vytiahli a po dvoch prehratých domácich zápasoch v sérii s Bostonom zdolali svojho súpera 2:1, čím si vynútili rozhodujúci siedmy duel – už v stredu večer na ľade Bruins. V približne rovnakom čase sa rozhodne aj o postupujúcom z dvojice Tampa Bay – Pittsburgh.

„O menej než 24 hodín to musíme všetko zopakovať. Vzhľadom na výsledok ďalšieho zápasu sa na ten dnešný veľmi rýchlo zabudne,“ povedal jeden zo strelcov domácich Mike Cammalleri, ktorý v 11. minúte otvoril skóre. Na jeho presný zásah odpovedal na začiatku druhej časti hry Seidenberg, konečný výsledok stanovil v 26. minúte Brian Gionta. Brankár Montrealu Carey Price sa zaskvel 31 úspešnými zákrokmi.

Hit Milana Lucica na Jaroslava Špačka

Veľkých rivalov čaká 33 stretnutie v play-off, Boston z nich doposiaľ vyhral len osem. „Buď vyhráme, alebo sme skončili. Ak budeme hrať spôsobom, akým sme posledné tri zápasy vyhrali, uspejeme aj štvrtýkrát,“ mieni brankár Tim Thomas, ktorý zastavil 25 striel. Boston hral vyše polovicu zápasu bez vylúčeného Milana Lucica, ktorý dostal trest za zákrok na Jaroslava Špačka. Český hráč síce krvácal a zjavne bol v bolestiach, neskôr sa však na lavičku svojho tímu vrátil. Canadiens nezaváhali a Giontom tento zákrok potrestali.

PHILADELPHIA – BUFFALO 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) – konečný stav série 4:3

Góly: 20. Coburn (Briere), 25. Briere (M. Richards, Giroux), 31. Van Riemsdyk (Giroux, Pronger), 42. Leino (Carle), 51. Carcillo (Versteeg, Timonen) – 47. Myers (Stafford, Hecht), 56. Boyes (Roy, Myers)
Strely na bránku: 27:32. Brankári: Boucher – Miller (od 42. Enroth). Vylúčení: 8:7, z toho Carcillo na 10 min – Gerbe na 10 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 19 966 divákov
Hviezdy zápasu: Briere, Van Riemsdyk, Coburn.

Séria Chicaga s Philadelphiou sa niesla v znamení rotovania brankárov Flyers. V rozhodujúcom siedmom zápase dostal prednosť Brian Boucher, ktorý vyhral duely č.2 a 6. Po výhre 5:2 sa smeje naposledy, a teda najlepšie. V utorok zastavil 26 striel a výrazne tak pomohol k výhre 5:2. To Ryan Miller na druhej strane sa veľmi nesmial, keď ho po štyroch inkasovaných góloch musel na začiatku poslednej tretiny vystriedať Enroth.

Philadelphia – Buffalo vo videoskratke

„Veľkí hráči strelili veľké góly,“ vyhlásil kapitán Philadelphie Mike Richards o svojich spoluhráčoch, ktorí chytili fazónu víťazného tímu z veľkej časti sezóny. Fanúšikovia Philadelphie mali obavy, že Flyers si do play-off prinesú formu z konca základnej časti, keď mali problém vyhrať aj nad tými najslabšími tímami, no nadstavba priniesla zvrat. Aj keď Philadelphia prehrávala v sérii 2:3, vždy to bolo lepšie než vlani, keď musela dobehnúť trojzápasové manko s Bostonom. Napokon, výsledok je ten istý.

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

VANCOUVER – CHICAGO 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0) – konečný stav série 4:3

Góly: 3. Burrows (Kesler, Raymond), 66. Burrows - 59. Toews (HOSSA, Seabrook).
Strely na bránku: 38:32. Brankári: Luongo – Crawford. Vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 18 860 divákov
Hviezdy zápasu: Burrows, Luongo, Crawford

Hráči Vancouvru nutne potrebovali, aby im Roberto Luongo po troch zlých zápasoch konečne poriadne zachytal. Luongo svoju úlohu splnil – v siedmom dueli so Chicagom vytiahol 31 zákrokov a stal sa druhou hviezdou zápasu.

Tou prvou je zaslúžene dvojgólový hrdina Alex Burrows, ktorý v šiestej minúte predĺženia po hrubej chybe Chrisa Campoliho rozhodol o postupe Canucks do semifinále Západnej konferencie. Úradujúci držiteľ Stanleyho pohára zo Chicaga tak nedotiahol obrat zo stavu 0:3 do vytúženého konca. Tieto tímy na seba narazili tretíkrát v play-off v rade a teraz to boli konečne Canucks, ktorí mali ruky nad hlavou. V ďalšej sérii sa stretnú s Nashvillom.

Burrowsov víťazný gól

Burrows otvoril skóre už v 3. minúte a Chicagu trvalo takmer celý zvyšok zápasu, kým dokázalo odpovedať. Až v 59. minúte sa to podarilo Jonathanovi Toewsovi, a to dokonca počas oslabenia. Najprv vyzval Hossu, ten svoju šancu nevyužil, no Toews z dorážky prekonal Luonga. Blackhawks počas celého zápasu držal nad vodou vynikajúci Crawford, ktorý v posledných piatich minútach normálnej hracej doby vytiahol tri vynikajúce zákroky, no na Burrowsovu príklepovú strelu v predĺžení už nestačil.

Smútok Mariána Hossu, radosť hráčov Vancouvru.
Hráči Vancouvru oslavujú postup.
+1Brankár Chicaga Corey Crawford so zvesenou hlavou.
8 debata chyba