sk  |  en
Piatok | 19.04.2024, 07:55 | meniny: Jela; zajtra: Marcel

Chlap s tromi guľami má namierené do Mníchova

24.10.2006 | Jediný žijúci Slovák zapísaný v celosvetovej publikácii GUINNESS WORLD RECORDS 2006, Milan Roskopf (47), alias Chlap s tromi guľami bude ako zástupca našej krajiny reprezentovať v Mníchove. Do Nemecka odchádza 4. novembra, aby sa tu zúčastnil na svetovom festivale netradičných rekordov pod názvom Impossibility Challenger.

V nedeľu 5. novembra sa Milan pokúsi utvoriť ďalší zo svojich fascinujúcich rekordov v extrémne silovom žonglovaní. Bude žonglovať na výdrž s tromi oceľovými guľami, z ktorých každá guľa váži presne 10 (slovom - desať) kilogramov! S touto tiažou dokáže žonglovať ako jediný človek na zemeguli a preto mu pôjde doslova o prekonanie samého seba, nakoľko je držiteľom aj oficiálneho svetového rekordu v tejto disciplíne. Jeho súčasný rekord je tesne pod hranicou 13 sekúnd, no pre Mníchov sa pripravuje na čas okolo 15 sekúnd. Ak by sa mu to podarilo, bolo by to viac ako 500 kilogramov, ktoré si za tento krátky čas poprehadzuje v rukách.

Slovenský žonglér z Bratislavy - Rače sa na tento festival chystá už po štvrtý krát, pričom na predchádzajúcich ročníkoch už získal za svetové rekordy dva certifikáty GUINNESS WORLD RECORDS a jeden zápis do svetoznámej „Guinnessovky“.

Igor Zachar

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost