Cibulková exkluzívne pre Športky: Tatry milujem, ale... Na toto sa tenistka sťažuje

Dominika CibulkováDominika Cibulková Zdroj: Instagram

BRATISLAVA - Slovenská grandslamová finalistka Dominika Cibulková má za sebou kondičné sústredenie vo Vysokých Tatrách, pred sychravým počasím teraz tradične utiekla na prípravný pobyt do oveľa vľúdnejšej klímy na tenis. Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka už niekoľko rokov má zázemie na medzisezónnu prípravu v Akadémii Evertovcov v Boca Ratone na Floride. Športky ju pred odchodom stihli v krátkosti vyspovedať:

Dominika, aké máte ciele do novej sezóny?

"Tak v prvom rade zostať zdravá, pretože to bola vec, ktorá ma tento rok pribrzdila. Musím ale povedať, že som nesmierne rada, že achilovka drží a môžem ju naplno zaťažovať. V príprave chcem popracovať veľa na mentálnej sile, ktorá mi vždy pomohla. O konkrétnych cieľoch nerada hovorím, takže nechajme sa prekvapiť."

Prípravu ste odštartovali vo vašej obľúbenej destinácii - Vysoké Tatry. Môžete nám priblížiť, ako to tam prebiehalo? Čo nasleduje po tejto “zimnej príprave”?

"Ako každý rok, tak aj tento sme zahájili prvú časť prípravy v Tatrách. Ja to tu naozaj milujem. Musím sa však trochu posťažovať na počasie, pretože nám vôbec neprialo. Veľakrát sme na túru išli v daždi alebo sme behali v daždi, čo nebolo ideálne, ale popasovali sme sa s tým. Už v nedeľu smerujeme na kondično-tenisovú prípravu na Floridu. Tu budem tvrdo makať skoro päť týždňov. Potom nasleduje krátka zastávka doma na sviatky a hurá do Austrálie."

Momentálne sa nachádzate v rankingu na 38. mieste, čo určite nie je pre vás lichotivá pozícia. Aké máte ambície? Chceli by ste sa vidieť na konci budúcej sezóny opäť v Top 10?

"Ako som povedala o mojich cieľoch nerada rozprávam, tak sa nechajme prekvapiť, ale do prípravy dám všetko a už sa teším na novú sezónu."

Naposledy ste v ankete Športovec roka obsadili tretie miesto. Uplynulý rok priniesol množstvo slovenských úspechov (Matej Tóth, Peter Sagan, Marián Hossa, Veronika Zuzulová atď.) Koho teda tipujete na víťaza ankety Športovec roka?

"Spájať kolektívny a individuálny šport nie je jednoduché, ale musím sa priznať, že najbližší mi je Marián Hossa a veľmi mu to prajem. Samozrejme držím palce aj Veronike Zuzulovej, my ženy musíme držať pokope."

Viac o téme: Dominika Cibulková
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Instagram
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy