Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková je vo štvorhre stále bez titulu

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nezískala prvý titul vo štvorhre v kariére. Po boku Talianky Flavie Pennettovej prehrala vo finále turnaja v Hertogenboschi s Češkami Barborou Záhlavovou-Strýcovou a Klárou Zakopalovou 6:1, 4:6, 7:10.

18.06.2011 11:28
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Cibulková a Pennettová ešte v piatok v úvodnom sete stratili jediný gem za stavu 3:0 na príjme. V druhom dejstve viedli 3:1 a neskôr ešte aj 4:3 s brejkom, napokon sa však nevyhli „lotérii“, ktorú pri skóre 3:3 prerušil dážď a dohrávalo sa v sobotu.

Cibulková, 168. v deblovom renkingu, síce po boku Dominika Hrbatého získala Hopmanov pohár 2009 v Perthe, pričom na tomto podujatí má vzhľadom na formát značný význam miešaná štvorhra, ale vo štvorhre žien zatiaľ boli najväčšími úspechmi Bratislavčanky štyri prieniky do štvrťfinále vrátane newyorských grandslamových US Open 2008 s Francúzkou Virginie Razzanovou. Deblový primát si nikdy nevybojovala ani v začiatkoch svojej aktívnej činnosti na nižšej úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Víťazný český pár si odnáša 280 bodov do príslušného svetového rebríčka a spoločný šek na 11 000 USD, zdolaným patrí 200 bodov a 5750 dolárov. Dvadsaťdeväťročná Pennettová je líderkou počítačového poradia vo štvorhre, jej stabilná partnerka Gisela Dulková z Argentíny momentálne maróduje.

Dvadsaťdvaročná Cibulková v piatok v Hertogenboschi najprv zvládla dohrávku štvrťfinále dvojhry proti Ruske Svetlane Kuznecovovej od stavu 3:0 v treťom sete s dvojitým brejkom (7:5, 4:6, 6:2), ale potom v semifinále miestnej singlovej súťaže nestačila na Talianku Robertu Vinciovú (5:7, 1:6, pričom v otváracom dejstve viedla 4:2).

Semifinalistka dvojhry z parížskeho Roland Garros 2009 Cibulková si zahrá štvorhru aj vo Wimbledone, a to po boku českej ľaváčky Petry Kvitovej. Kuriozitou je fakt, že znova proti nej bude stáť Barbora Záhlavová-Strýcová, ale v tomto prípade s inou krajankou Ivetou Benešovou.

Štvorhra – finále:

Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Zakopalová (ČR-4) – Dominika Cibulková, Flavia Pennettová (SR/Tal.) 1:6, 6:4, 10:7

debata chyba