Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková je vo Wimbledone už v osemfinále, čaká ju Wozniacka

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinále Wimbledonu, keď zvíťazila nad nemeckou rovesníčkou Juliou Görgesovou 6:4, 1:6, 6:3. Bez ohľadu na svoje ďalšie účinkovanie v areáli All England Lawn Tennis and Croquet Clubu sa Cibulková 4. júla vráti po dvoch týždňoch pred Danielu Hantuchovú na post národnej jednotky.

25.06.2011 15:14 , aktualizované: 15:33
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

Medzi najlepšími šestnástimi v britskej metropole si zmeria sily so svetovou jednotkou Caroline Wozniackou (Dán.-1).

Semifinalistka parížskeho Roland Garros 2009 Cibulková, 24. vo svetovom rebríčku WTA, dosiahla v prvom sete proti Görgesovej okamžitý rebrejk na 3:3. V siedmej hre sa dostala z 0:30, na príjme v ôsmej vyrovnala z 0:40 na zhodu, ale neťažila z toho. Na returne sa presadila až v desiatom geme, čo znamenalo zisk setu. Do druhej časti vstúpila zverenkyňa Željka Krajana hladkým podržaním si podania, lenže potom akoby sa priebežne vytratila z dvorca č. 3 – Görgesová si pripísala šesť hier v rade.

Dominika Cibulková. Foto: ČTK
Dominika Cibulková Dominika Cibulková.

Hneď na začiatku rozhodujúceho dejstva semifinalistka prípravného turnaja v holandskom Hertogenboschi Cibulková sľubne zvládla brejk z 15:40, po chvíli však prehrávala 1:2. Následne znova zabrala, obrátila na 4:2 a v siedmej hre mala šancu na „poistku“, súperka však upravila na 3:4. Za stavu 3:5 však ako podávajúca už neodolala.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Dominika Cibulková (SR-24) – Julia Görgesová (Nem.-16) 6:4, 1:6, 6:3

debata chyba