Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Wozniacka je výzva. Idem vyhrať!

"Poďme rýchlo na to, som strašne unavená,” ozval sa v telefóne zničený hlas slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej. Mala za sebou naozaj ťažký deň. V druhom kole dvojhry potrebovala dve hodiny na zdolanie Talianky Alberty Briantovej (6:1, 4:6, 6:2). Po chvíľke oddychu ju čakal duel 1. kola štvorhry. Po ďalších dvoch hodinách však s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou vypadli.

20.01.2011 12:17
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (4)

V oboch kolách ste mali zápasy dobre rozohraté, ale vždy sa napokon z jasného duelu stala dvojhodinová trojsetová dráma. Prečo?
Hm… Nedarí sa mi celý čas diktovať hru. Keď rýchlo vyhrávam, občas stratím koncentráciu a dovolím súperke vrátiť sa do zápasu. Musím na tom pracovať. V prvom kole som hrala oveľa lepšie ako teraz proti Briantiovej. Prvý set proti Talianke mi vyšiel skvele, ale potom som akoby prestala hrať. Myslela som si, že sa to dohrá samo. Našťastie som sa v treťom sete zmobilizovala a vytvorila si veľký náskok.

S čím ste mali najväčší problém proti 30-ročnej Talianke?
Totálne som upustila od mojej agresívnej hry. Prestala som sa hýbať a využívať moju najväčšiu zbraň, ktorou je forhend. Na dvorci som sa necítila dobre. Všetko bolo také zvláštne.

Trápite sa aj na podaní. Často ho prehrávate a čistú hru ste vari ešte ani nedosiahli. Čo sa deje?
Neviem sa dostať do správneho rytmu. Musím sa viac sústrediť. Mala by som si povedať, že prvým podaním chcem súperke ublížiť a nielen rozohrať výmenu.

Na dvorci ste zatiaľ dovedna strávili takmer sedem hodín. Hlási sa už o slovo aj únava?
Po tomto dvojzápasovom dni áno. Ale všetko bude dobré. Teraz potrebujem hlavne dobrú masáž, dlhý spánok a všetko bude dobré. Mám pred sebou voľný deň, ktorý mi pomôže nabrať sily a dať sa dokopy na ďalší dôležitý zápas.

Ním bude prestížny duel proti svetovej i turnajovej jednotke Caroline Wozniackej. Čo musíte zlepšiť v porovnaní s odohratými stretnutiami?
Všetko. Ak chcem vyhrať, a to ja chcem, musím hrať rovnako dobre ako nedávno v Sydney. Ona si bude vedomá poslednej prehry, takže určite bude vymýšľať nejaké nové taktické veci. Ja sa však musím pozerať len na seba. Viem, čo na ňu platí a tak musím hrať.

Beriete ako výhodu či nevýhodu fakt, že posledný vzájomný duel ste vyhrali?
Nevidím na tom nič, čo by mohlo byť mojou nevýhodou. Je to svetová jednotka a take zápasy sú vždy a pre každého veľkou výzvou.

Prešli ste cez dve kolá, v treťom narazíte na prvú nasadenú. Dá sa povedať, že ste už splnili základný cieľ?
Neberiem to tak. Nie nadarmo sa hovorí, že grandslamové turnaje sa začínajú až v druhom týždni. Vtedy prídu najťažšie zápasy. Viem, že Wozniacku môžem zdolať a s takým vedomím na dvorec pôjdem. Mojím cieľom je vyhrať každý nasledujúci zápas.

Organizátori vás pravdepodobne zaradia na jeden z veľkých dvorcov. Na ktorom by ste si chceli zahrať?
Už sa na to teším. Rada hrám vo veľkých arénach. V Melbourne som ešte nehrala v Aréne Roda Lavera, takže rada by som sa tam pozrela.

Padla už medzi trénermi a vami nejaká motivačná stávka pred duelom s Wozniackou?
Len pred chvíľou som dohrala zápas druhého kola, s trénermi som ešte ani nebola. Ale ak niečo vymyslíme, určite dám vedieť (smiech).

Prekvapilo vás niečo na tohtoročnom Australian Open?
Ani nie… A vlastne áno. Je tu strašná zima. Takú som ešte v Austrálii nezažila. V zápase proti Briantiovej by som zniesla aj tepláky.

4 debata chyba