Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková zvládla v New Yorku prvú prekážku

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako štrnásta zvíťazila v 1. kole dvojhry žien na US Open v New Yorku nad Číňankou Šuaj Čang v ich druhom vzájomnom dueli za 99 minút 6:3, 6:4. Premenila piaty mečbal, prvé tri mala na príjme v deviatej hre druhej časti, z nich dva v rade.

30.08.2011 00:38
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

V 2. kole bude Cibulkovej súperkou postupujúca zo stretnutia Klára Zakopalová (ČR) – Irina Falconiová (USA). V oboch prípadoch by išlo o prvé meranie síl. Slovenka už má istotu 100 bodov do hodnotenia a šeku na 31 000 USD. Na 3. kolo sa papierovo črtá jej súboj s dvojnásobnou miestnou šampiónkou Venus Williamsovou z USA (ročníky 2000, 2001) alebo so semifinalistkou tohtoročného Wimbledonu, Nemkou Sabine Lisickou, ktorá minulý týždeň pustila len 13 gemov v piatich vystúpeniach v texaskom Dallase.

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka, momentálne 15. vo svetovom rebríčku WTA (dosiaľ bola najvyššie na 12. pozícii), na dvorci č. 4 okamžite stratila servis, ale po chvíli viedla nad rovesníčkou 2:1. Za stavu 3:2 dosiahla brejk a následne sama stratila servis, potom sa jej však vydarila séria 4 získaných gemov v rade. Od sľubného skóre 6:3, 2:0 prišiel priebežný útlm a slovenská jednotka zrazu mala manko 2:3. Vtedy však naplno zabrala, v tzv. Tildenovom siedmom geme sa brejkom ujala vedenia a koncovku už zvládla, hoci sa nevyhla komplikáciám. Na príjme za stavu 5:3 nezužitkovala tri mečbaly, ako podávajúca v desiatej hre čelila nepríjemnému skóre 15:30. Obrátila na 40:30 a napokon využila druhú šancu v tomto geme.

Zverenkyňa Željka Krajana proti Šuaj Čang (98. miesto v systéme WTA, v minulosti jej patril aj 73. post) nadviazala na vlaňajšie februárové bratislavské víťazstvo 6:4, 6:1, ktoré dosiahla v rámci Pohára federácie. Číňanka tento rok v máji na antuke na parížskom Roland Garros podľahla Daniele Hantuchovej zhodou okolností takisto ako v pondelok Cibulkovej dvakrát 3:6.

Semifinalistka parížskeho antukového Roland Garros 2009 obhajuje v lokalite Flushing Meadows svoj vlaňajší prienik do štvrťfinále, v ktorom nestačila na Dánku Caroline Wozniacku (2:6, 5:7) v zápase poznačenom extrémne silným vetrom. Medzi najlepšími ôsmimi na „Majors“ bola aj vo Wimbledone 2011.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-14) – Šuaj Čang (Čína) 6:3, 6:4

debata chyba