Miroslav Šatan dostane konečne to, čo si zaslúži: Detaily o stretnutí na ministerstve

Legendu slovenského hokeja Miroslava Šatana pozval šéf diplomacie Miroslav Lajčák na ministerstvoLegendu slovenského hokeja Miroslava Šatana pozval šéf diplomacie Miroslav Lajčák na ministerstvo Zdroj: SITA; koláž Športky/kt

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák v utorok 19. augusta odovzdá Zlatú plaketu za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí slovenskému hokejistovi Miroslavovi Šatanovi, ktorý sa tento rok dožíva okrúhleho jubilea 40 rokov.

Slovenský hokejový útočník (narodený 22. októbra 1974) vyrastal v klube HC Topoľčany. V roku 1993 ho do NHL draftoval klub Edmonton Oilers. Bol dlhoročným kapitánom slovenskej reprezentácie a jednou z najvýraznejších osobností slovenského hokeja.

Miroslav Šatan sa pred týždňom objavil na golfe na Táľoch, kde otváral nové ihirsko v prostredí Nízkych Tatier. "Je to ihrisko, na ktorom treba rozmýšľať a menej riskovať. Myslím si, že má čo dať aj skúseným golfistom, nie iba deťom a začiatočníkom," povedal Šatan, ktorý sa venuje rodine a pomáha s charitatívnymi projektmi, ktoré podporuje prostredníctvom vlastnej nadácie.

Už v decembri 2013 oznámil, že po sezóne definitívne skončí. Po sezóne so Slovanom v marci sľúbil, že definitívne rozhodnutie padne až v lete, no na šampionáte v Minsku v máji sa s fanúšikmi rozlúčil. Jeho okolie síce vravelo, že už je to definitívny koniec, hoci ten si nikto z hokejového sveta nepripúšťa. Najnovšie sa hovorí, že by mohol odohrať v Slovane ešte jednu sezónu. Okrem hokejových fanúšikov v to verí aj manželka legendy slovenského hokeja Ingrid. 

„Ešte mi nevolal, on zvyčajne voláva až v auguste a septembri," povedal šéf Slovana Maroš Krajči. „Miro je len jeden. Určite si zavoláme, stretneme sa a možno aj odletíme za ním do Ameriky," sľúbil.

Viac o téme: Hokej Miroslav Šatan Ocenenie Miroslav lajčák
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA; koláž Športky/kt
  • Zdroj: kt; Športky; SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy