Chara zdeno boston prekvapeny jan2012

Chara zdeno boston prekvapeny jan2012

Video: „Do vinkla som to nemieril,“ povedal hrdina Zdeno Chára

17. apr 2012 o 12:30
V ťažkých a rozhodujúcich situáciách prichádzajú chvíle pre veľkých lídrov. Vodca bostonských "medveďov" slovenský obranca Zdeno Chára sa tejto úlohy zhostil dnes v noci na ľade Washingtonu fantasticky.
Chara a rolston boston goool vs toronto mar2012
Chara a rolston boston goool vs toronto mar2012

Boston po prvých dvoch domácich dueloch 1. kola play-off Východnej konferencie zámorskej hokejovej NHL pricestoval do hlavného mesta USA za stavu 1:1 na zápasy. Po prvej tretine však Washington doma viedol 1:0. Mimoriadne dôležitý bol vyrovnávajúci gól na 1:1 už v prvej minúte druhej časti. Chára vo vlastnej tretine odovzdal puk rozbiehajúcemu sa Richovi Peverleymu, ten nabral rýchlosť, prešiel do útočného pásma a švihom zavesil pod hornú žrdku. Lenže Ovečkin poslal domácich opäť do vedenia už po 13-tich sekundách. Našťastie Daniel Paille v 30. minúte vyrovnal opäť na 2:2.Bostonu vyšiel aj úvod tretej tretiny. Zdeno Chára od modrej čiary nastrelil puk pred bránku Washingtonu, domáci obrancovia to zo závaru vyhodili, ale Chris Kelly puk opäť vrátil pred bránku, kde sa už Brian Rolston postaral o to, aby skončil v bránke. Washington vyrovnal na 3:3 až o 13 minút z hokejky Laicha a zápas sa pomaly dostal do dramatického záveru. Na začiatku 59. minúte bol Boston usadený pred v útočnom pásme, Chára to zobral na seba napriahol a puk sa po teči domáceho obrancu Romana Hamrlíka zatrepotal v sieti v pravom hornom rohu. Brankár Holtby nemal šancu. Slovenský obor rozhodol o víťazstve Bruins 4:3.

"Do vinkla som to určite nemieril. Snažil som sa vystreliť tesne ponad ľad, ale niekde pred bránkou bola strela tečovaná jedným z domácich hráčov a napokon skončila hore," opísal víťazný moment zápasu jeho autor Zdeno Chára.

Svojho kapitána pochválil aj spoluhráč Daniel Paille: "Myslím, že Zdeno veľmi dobre vie, že odohral jeden zo svojich lepších zápasov v každom smere. V defenzíve urobil veľa roboty, aby narúšal akcie súpera, v útoku bol takisto veľmi užitočný, veď pripravil niekoľko gólov a ten rozhodujúci sám dal. Má za sebou skvelý zápas."Tréner Claude Julien vyzdvihol výborný výkon svojich zverencov, ktorý bol aj podľa slov kapitána Cháru očividne lepší ako v prvých dvoch zápasoch. "Dnes sme lepšie korčuľovali, lepšie kombinovali, dostupovali do súbojov. Jednoducho sme to tu vo Washingtone zahrali lepšie ako dvakrát doma. Bol to ale veľmi vyrovnaný zápas a my sme veľmi šťastní, že sme v ňom zvíťazili."Skúsený útočník Brian Rolston nabádal k zopakovaniu tohto výkonu. "Bol to veľmi emotívny zápas pre obe strany. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať druhé víťazstvo a že sa nám to podarilo na ľade Washingtonu. Naďalej však musíme pokračovať v takejto hre tvrdo do tela a nadoraz, pretože séria ešte ani zďaleka nekončí a čakajú nás ešte veľmi ťažké zápasy."Obhajca Stanley Cupu Boston Bruins teda po troch zápasoch vedie v 1. kole play-off nad Washingtonom 2:1 na zápasy. Štvrtý zápas je na programe vo štvrtok večer, resp. v piatok ráno o 1.30 h SELČ.

Program a výsledky play-off zámorskej hokejovej NHL >>

Tags: