Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si. Cibulková oslavovala víťazstvo v tobogáne

Slovenská tenistka Dominika Cibulková netradičným spôsobom oslávila svoj celkový triumf na turnaji WTA v kalifornskom Carlsbade. Po nedeľňajšom finálovom víťazstve 6:1, 7:5 nad Francúzkou Marion Bartoliovou sa spustila ešte v športovom úbore namiesto prípadných plaviek - po šmykľavke do bazéna.

23.07.2012 00:52 , aktualizované: 11:21
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková oslávila triumf v Carlsbade jazdou na šmykľavke a kúpeľom v bazéne.
debata (4)

Cibulková naplnila svoj sľub, ktorý dala pred finále. Pred jeho začiatkom uviedla, že ak vyhrá, potom sa spustí na vodnej šmykľavke v areáli La Costa Resort and Spa klubu v Carlsbade. „Hrá sa v rekreačnom rezorte, je tu veľa bazénov. Organizátori za mnou prišli, že chcú zaviesť tradíciu. Ja, že jasné! A už som aj išla – oblečená rovno z dvorca!“ Slovenská tenisová jednotka získala druhý singlový titul vo svojej kariére na hlavnej profesionálnej úrovni. Dosiahla 250. jednotlivý singlový úspech, 14. raz zdolala niektorú z členiek Top 10. Cibulková sa premiérovo v kariére radovala z trofeje vlani v októbri na Kremeľskom pohári v Moskve, teraz má finálovú bilanciu 2:4.

„Bolo to moje šieste finále v kariére, ale prvé, v ktorom som predviedla najlepší tenis. Dostávala som Marion pod veľký tlak z forhendu, z tej strany som ju ničila, dobre som jej to rozhadzovala, čo proti nej obvykle nie je jednoduché. Nepočínala som si však bezhlavo, dokázala som si počkať, nechala som aj ju hrať a potom som do toho išla. Hralo sa mi super, bol to perfektný výkon,“ povedala Dominika Cibulková.

Pozrite sa ako Cibulková oslávila svoj triumf

Cibulková mala výborný vstup do zápasu. V tretej hre prelomila podanie súperky a do konca setu jej už takmer nič nedovolila. Zúfalá Bartoliová robila nevýnutené chyby a dobre hrajúcej Slovenke kládla slabý odpor.

Všetko sa však zmenilo v druhom dejstve. Cibulková viedla 1:0, ale potom pri Bartoliovej podaní zahodila tri brejkbaly. Kuriózny moment nastal v tretej hre. Cibulková v domnení, že zahrala víťazný úder, vykríkla „Pome!“ Loptička však bola stále hre a Slovenka prišla o fiftín verdiktom rozhodkyne, keďže rušila priebeh výmeny. Cibulková stratila podanie a prišla jej čierna pasáž. Francúzka sa dostala na koňa, viedla 4:1 a zdalo sa, že set hladko vyhrá. Lenže Cibulková sa vzchopila, vzala súperke podanie čistou hrou, vyhrala štyri gemy za sebou a zrazu bola opäť vo výhode.

Mokrá, ale šťastná. Foto: SITA
Dominika Cibulková Mokrá, ale šťastná.

Mokrá, ale šťastná.

Bartoliová ešte vyrovnala na 5:5, ale za stavu 6:5 a 40:0 (pri podaní súperky) premenila Cibulková hneď prvý mečbal. „Pred dvoma rokmi ste tu vypadli v 1. kole, teraz ste vyhrali celý turnaj. Ako sa vám to podarilo? dostala Cibulková otázku od moderátora bezprostredne po triumfe. "Oproti roku 2010 som mentálne silnejšia a sebavedomejšia. Dnes som trpezlivo čakala na svoju šancu a vyšlo mi to,“ odvetila slovenská tenistka.

Cibulková hrala v Carlsbade svoje šieste finále na turnaji WTA Tour v kariére, dvakrát (predtým v Moskve v roku 2011) bola úspešná. V pondelok by mala poskočiť v rebríčku WTA zo 14. na 13. miesto.

Finále dvojhry
Dominika Cibulková (SR-2) – Marion Bartoliová (Fr.-1) 6:1, 7:5 za 95 minút

Dominika Cibulková po víťaznom finále: „Prežívam úžasné pocity. Bolo to asi prvé finále v mojej kariére, ktoré som hrala dobre a dokázala som hrať svoj nátlakový tenis. Nebola som strnulá. V prvom sete to bolo úžasné. Súperku som rozbehávala, z forhendu som do toho išla, ale nie bezhlavo. Ten druhý set si veľmi vážim, že som sa neopustila za stavu 1:4. Vtedy mi pomohol aj tréner, ktorý došiel na kurt a upokojil ma. Francúzka sa v úvode druhého setu chytila, mala viac času na svoj tenis, lebo ja som sa stiahla. Keď som sa však naspäť nakopla, bolo to dobré. Dôležité bolo vyrovnanie na 4:4, keď som po dlhej výmene "zabila“ forhend po čiare. Všetko zrazu fungovalo a uhrala som si to sama. Mám obrovskú radosť. Teraz ma čaká presun domov a potom zasa do Londýna. Na olympiádu sa teším, hoci nie som nadšená tým, že sa musím po tomto úspechu na tvrdom povrch vrátiť na trávu."

4 debata chyba