Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dukátová triumfovala na trati, ktorú postavil jej tréner

Slovenská vodná slalomárka Jana Dukátová neskutočne suverénne triumfovala v pretekoch 3. kola Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu. Vo finále K1 žien zvíťazila s vyše štvorsekundovým náskokom pred Španielkou Maialen Chourrautovou, tretia skončila úradujúca majsterka sveta z minuloročného šampionátu v slovinskom Tacene Rakúšanka Corrina Kuhnleová.

10.07.2011 17:10
Jana Dukátová Foto:
Jana Dukátová.
debata

„Finálová jazda sa mi naozaj vydarila. V hornej časti som síce urobila maličkú chybičku, ale potom až do cieľa to išlo bez problémov. So semifinálovou jazdou som nebola celkom spokojná, ale finále bolo veľmi dobré,“ povedala majsterka sveta z roku 2006, ktorá v tejto sezóne triumfovala v pretekoch Svetového pohára už po druhý raz.

„Minulý týždeň vo francúzskom L´Argentiére la Bessée to bola fyzicky náročná trať, teraz zase technická. Zvíťazila som na oboch, zdá sa, že som na tom dobre,“ odľahčila Jana Dukátová.

V nemeckom Markkleebergu súťažila vôbec prvýkrát. „Nevedela som, do čoho idem, teraz sa mi ani nechce odtiaľto odísť. Je to nádherný areál so skvelou vodou, na ktorej sa ukážu predovšetkým technické typy pretekárov. Som veľmi spokojná,“ pokračovala obhajkyňa celkového prvenstva vo SP z predchádzajúcich dvoch sezón.

Najbližšie preteky ju čakajú až v posledný júlový týždeň v Londýne na predolympijskej skúške. Pre Slovákov to zároveň bude prvá časť nominácie na budúcoročné Hry XXX. olympiády v britskej metropole.

„Teraz si pár dní oddýchnem. Mám za sebou náročné tri týždne, počas ktorých som absolvovala troje preteky. Som rada, že operované rameno vydržalo, bolo to bez väčších problémov. Od stredy budem trénovať v Čunove, teším sa na pokračovanie sezóny,“ pridala Jana Dukátová.

Autorom trate v areáli neďaleko Lipska bol jej tréner Róbert Orokocký, ktorý k tomu uviedol: „Nestaval som ju iba pre Janu. Snažili sme sa aj s nemeckým kolegom postaviť bránky tak, aby mali možnosť vyniknúť technické typy a nie iba hrubá sila. Jana je práve takou pretekárkou, aj keď minulý týždeň zvíťazila na predovšetkým fyzicky náročnej vode.“

„Vedel som, že našim pretekárom by to malo vyhovovať. Pri všetkej úcte ku konkurencii musím povedať, že technicky sme o krok ďalej ako väčšina zvyšku sveta. Potvrdilo sa to a trikrát sa hrala naša hymna. Tak trochu sme si pripomenuli fantastický úspech z olympiády v Pekingu 2008. Mám radosť, že potvrdzujeme svoje postavenie vo svetovom renkingu,“ dodal Róbert Orokocký.

debata chyba