Dzurinda na Chorvátskom samite
8.7.2011 09:16
akt. 05.02.2019 01:40

Dzurinda na Chorvátskom samite

Uložiť článok
Nová dekáda pre juhovýchodnú Európu - dokončenie prechodného obdobia je témou tohtoročného šiesteho Chorvátskeho samitu, ktorý sa koná v Dubrovníku dnes a v sobotu.

Ako informoval tlačový odbor MZV, tento rok budú politickí lídri na stretnutí hovoriť o investíciách, bezpečnostných výzvach spojených s politickými a sociálnymi zmenami v južnom Stredomorí a pokračovaní rozširovania EÚ smerom ku krajinám juhovýchodnej Európy.

Schôdzka by mala priniesť silný impulz a novú motiváciu pre krajiny regiónu usilujúce sa dosiahnuť pokrok v prístupovom procese a mala by znamenať aj posilnenie úlohy a zodpovednosti Chorvátska ako budúceho člena EÚ v regióne západného Balkánu. Slovensko na stretnutí politických lídrov západného Balkánu, zvyšku Európy a severnej Ameriky bude zastupovať minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda.

Chorvátsky samit organizuje každoročne chorvátska vláda. Vystupujú na ňom predsedovia vlád, ministri a významní hostia z Európy a severnej Ameriky.

Podľa organizátorov je to "fórum pre dialóg politických lídrov s osobitným dôrazom na integráciu juhovýchodnej Európy do európskych a transatlantických štruktúr".

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.