Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico bude chrániť záujmy SR: Privíta, keď sa pridá aj opozícia

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

LEHOTA POD VTÁČNIKOM - Podobne ako v Slovenskom národnom povstaní (SNP), v ktorom sa všetci spojili bez ohľadu na to, či boli napravo alebo naľavo, teraz je potrebné, aby sa v súvislosti s nezmyselnými sankciami (EÚ voči Rusku, pozn. red.), pre ktoré je Slovensko ohrozené, dali dohromady politici z opozície a vlády a povedali, teraz je potrebné chrániť záujmy Slovenskej republiky. Vyhlásil to včera premiér Robert Fico na oslavách 70. výročia SNP a 69. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza.

"Ja už riešim veľmi aktuálne veci, ktoré sa týkajú konkrétnych podnikov na Slovensku," pripomenul. Podľa jeho ďalších slov výročie SNP je sviatok, ktorý je pre Slovensko veľmi dôležitý a je v takom rade udalostí ako 100. výročie začiatku prvej svetovej vojny či vylodenie v Normandii. "Želal by som si, aby sme túto udalosť vnímali ako niečo, na čo môžeme byť hrdí a na jej základe budovali sebaúctu," podotkol.

Účastníkom osláv SNP v areáli amfiteátra v lehotskej časti Sekaniny bol aj jeden z priamych účastníkov bojov, 91-ročný Ján Husák. "Bolo to pre mňa najkrajšie obdobie," povedal s tým, že odkaz SNP si niektorí ľudia vážia, avšak niektorí ho "berú bokom". "Veľakrát ma to mrzí," podotkol.

Lehotské oslavy SNP a ukončenia druhej svetovej vojny, ktoré potrvali do neskorých nočných hodín, vyplnila aj ľudová veselica a diskotéka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu