Fico nevylučuje stretnutie s Kiskom ešte pred jeho inauguráciou

Premiér Robert Fico (Smer) nevylučuje, že sa stretne so zvoleným prezidentom Andrejom Kiskom ešte do jeho inaugurácie za hlavu štátu, teda do 15. júna.

25.05.2014 12:27
Kiska, Fico Foto: ,
Andrej Kiska (vľavo) a Robert Fico na archívnej fotografii.
debata (31)

Kiska sa už stretol so súčasným prezidentom Ivanom Gašparovičom. „Len naša agenda je trošku odlišná. Pán prezident Gašparovič a novozvolený prezident pán Kiska si majú možno čo povedať,“ vyhlásil Fico v relácii TA3 V politike.

„Jeden odchádza, druhý prichádza a nepochybne majú záujem na kontinuite v mnohých otázkach, najmä v zahraničnej politike, kde musíme pokračovať ďalej, " dodal predseda vlády. Agenda predsedu vlády je diametrálne odlišná od agendy prezidenta, "ale vôbec nevylučujem takéto stretnutie,“ dodal Fico.

Premiér pripomenul, že po tom, ako s Kiskom prehral súboj o prezidentský post, rešpektoval výsledky volieb, zablahoželal Kiskovi k zvoleniu a symbolicky mu podal ruku. „Verím, že spolupráca troch najvyšších ústavných činiteľov bude v poriadku, že sa tu nevytvára nejaký priestor na zbytočné konflikty,“ povedal.

Slovensko podľa jeho slov dnes nepotrebuje konflikty. Akékoľvek smiešne umelé konflikty, ktoré by niekto mal záujem vyvolať, krajinu podľa Fica len poškodia. „Ja som pripravený na vecnú a konštruktívnu spoluprácu s novozvoleným pánom prezidentom,“ uzavrel Fico.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska