Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico odštartoval nový projekt, vysokošlákov bude brávať na pracovné cesty

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico odštartoval projekt, v ktorom ponúka vysokoškolákom možnosť zúčastniť sa na jeho jednodňových zahraničných pracovných cestách v rôznych európskych metropolách. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Projekt vzdelávacích ciest pre študentov pod názvom S premiérom na cestách odštartoval minulý piatok v Istanbule, kam zobral dvoch študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave. V sprievode delegácie sa zúčastnili na slovensko-tureckom podnikateľskom fóre, na konferencii o vzťahoch Turecka a Európskej únie či na Ficovom brífingu po skončení bilaterálneho stretnutia s tureckým premiérom. 

Hlavným motívom projektu je poskytnúť študentom šancu osobne zažiť pracovnú atmosféru na miestach, kde sa rozhoduje o dôležitých témach súvisiacich s členstvom v Európskej únii, eurozóne či iných medzinárodných organizáciách. Cieľom je tiež vytvoriť študentom priestor pre osobné nahliadnutie do problematiky medzinárodných vzťahov a získané skúsenosti využiť vo svojom ďalšom vysokoškolskom štúdiu, uviedol tlačový odbor úradu vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu