Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico: Opozícia to s odvolaním Boreca nemyslela vážne

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Postup Smeru-SD, ktorý zablokoval mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, považuje premiér Robert Fico za správny. Opozícia podľa predsedu vlády odvolávanie ministra nemyslela vážne a rokovanie iniciovala samoúčelne, čo majú potvrdzovať výroky viacerých opozičných poslancov, ktorí priznali, že by za odvolenie Boreca z funkcie nehlasovali.

"Išlo o zneužívanie inštitútu vyslovovania nedôvery členovi vlády v parlamente," komentoval návrh troch opozičných strán - KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS - na odvolanie ministra spravodlivosti premiér. Zdôraznil, že na vyslovenie nedôvery Borecovi neexistujú žiadne dôvody. Vláda sa podľa Fica na budúci týždeň bude zaoberať materiálom o stave v slovenskej justícii. Na diskusii o súdnictve na decembrovej schôdzi sa Smer-SD podľa premiéra aktívne zúčastní.

Predseda parlamentu Pavol Paška opozícii vyčítal, že nedokázala zabezpečiť účasť všetkých svojich zákonodarcov, hoci z vážnych zdravotných problémov sa ospravedlnila iba poslankyňa za SDKÚ-DS Magdaléna Vášáryová. Upozornil, že pri poslednom hlasovaní sa neprezentovala ani jedna z predkladateliek návrhu na odvolanie Lucia Žitňanská z SDKÚ-DS. "Ak by poslanci opozície boli v práci, schôdza by sa uskutočnila," povedal Paška s tým, že o stave v justícii sa bude diskutovať na decembrovej schôdzi po schválení štátneho rozpočtu. Predseda parlamentu tento zámer avizoval už minulý týždeň.

Obštrukcie pri mimoriadnych schôdzach Smer-SD podľa Pašku neplánuje robiť pravidelne do konca volebného obdobia, ale bude tak konať vždy, ak zo strany opozície pôjde o "nezodpovedný prístup a politické divadlo".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu