Fico: Slovensko-české vzťahy sú výborné
6.9.2012 16:05
akt. 13.03.2015 04:38

Fico: Slovensko-české vzťahy sú výborné

Uložiť článok
Za pokračujúcu úzku spoluprácu SR a ČR v rôznych oblastiach, vrátane vzájomného diplomatického zastupovania v tretích štátoch, kooperácie na úrovni Vyšehradskej štvorky i Severoatlantickej aliancie a v letectve, sa dnes v Prahe počas pracovnej návštevy ČR vyjadril slovenský premiér Robert Fico.

Podľa informácií českých médií sa tak stalo na slávnostnej recepcii pri príležitosti 20. výročia prijatia Ústavy SR, ktorá sa konala na slovenskom veľvyslanectve v Prahe a zúčastnili sa na nej aj českí ústavní činitelia. Český premiér Petr Nečas však napokon chýbal, ospravedlnil sa kvôli súčasnej vládnej kríze.

to prijal s porozumením. Poznamenal, že vie, že niekedy musí predseda vlády dať pred zahraničným partnerom prednosť riešeniu naliehavých problémov. Súčasne dodal, že vie o aktuálnom dianí na českej politickej scéne a vie, aký význam majú pre ČR rozhodnutia týkajúce sa konsolidácie verejných financií.

Slovensko-české vzťahy označil Fico za výborné. Blízkosť oboch národov môže byť podľa neho zárukou mieru a pokoja v strednej Európe v období, keď Európska únia prechádza hektickými časmi.

Ďalším vrcholom programu jednodňovej pracovnej návštevy predsedu vlády SR v Prahe je účasť na diskusnom fóre, ktoré pripravila Paneurópska spoločnosť pre kultúru, vzdelávanie a vedecko-technickú spoluprácu Comenius.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.